• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
Medine Camii hayırseverleri bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez İnalı Mahallesi'nde bir yıl önce inşaatına başlanılan Medine Camii'nin tamamlanıp ibadete açılması için çağrıda bulunan mahalle sakinleri, hayırseverlerin yardım elinin uzatılmasını istedi.

2 bin metrekare alanı ve 575 metrekare ibadet alanı bulunan Medine Cami, kadın ve erkekler için 2 ayrı taziye evi bünyesinde bulunduruyor.

Yarım kalan cami inşaatının bitirilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan mahalle esnafından Zahir Bürkek, mahallelerinde yarım kalan cami inşaatı için hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Bürkek, "Camimiz kabası bitti, hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Allah razı çocukların harçlıklarını topladığı kumbaralarla cami yapmaya çalışıyoruz. İş adamı ve hayırsever insanlarımızdan ciddi yardımlar bekliyoruz. Camimiz Bingöl'de yapılan nadide camilerden birdir. Büyük maliyeti olan bir cami gerçekten mahalle olarak çok ihtiyacımız olan bir camii. Camimiz şu an inşaat halinde halkın ibadetlerini rahat yapabilmeleri için bir an önce bitmesi lazım. Burası sonuçta ümmetin bir camisidir. Yapılan yardımlar boşa gitmeyecektir. Herkesten yardım bekliyoruz. İş adamlarımızı buraya davet ediyoruz gelip görsünler. Şu an ibadetlerimizi geçici olarak taziye yerinde yapıyoruz. Bu kışın camimizin üzerini kapatmamız lazım. Şu an çok ciddi yardıma ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarını cami inşaatına bağışladı"

İnşaatı devam eden Medine Camii'nin hemen yanı başında olan Gazi İlköğretim Okulunda okuyan bir grup öğrenci, biriktirdikleri harçlıklarını cami inşaatında kullanmak üzere görevliye teslim ettiler.

Okul harçlıklarını camiye bağışlayan öğrenciler adına konuşan Muaz Sakçı, "Gazi İlköğretim Okulunda okuyoruz.  Biz camimizi inşaat halinde olduğunu gördük. Okul arkadaşları olarak 'Camiye bir tuğla da ben koyuyum' sloganıyla, camimiz için para toplama kararı aldık. Kumbaramızda burada. Kumbaramızı cami imamına teslim ettik." dedi.

Öğrencilerin harçlıklarını cami inşaatına bağışladığını belirten İmam Hatibi Abdullah Tokuş ise, "Gazi İlköğretim Okulundan bu küçük öğrencilerimiz, bu güzel insanlar kendi aralarında cami inşaatımız için para toplayıp bize teslim ettiler. 'Bu camide bir tuğlada bizim olsun' demişler. Allah onlardan razı olsun. Rabbim bu gibi çocuklarımızıdaim eylesin, muhafaza eylesin, çoğaltsın. Rabbim çocuklarımızı cami sevgisiyle yetişen gençlerden eylesin inşallah." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir