• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Kadınların Kur`an öğrenme aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te açılan Kur'an-ı Kerim kursuna katılan yaşları 30 ile 65 arasında değişen kadınların öğrenme azimleriyle göz dolduruyor.

Şehitkamil Belediyesine bağlı Çamlıtepe Aile Merkezinde açılan Kur'an-ı Kerim kursuna kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kursa gelen bazı kadınlar çocuklarını da getirerek aynı merkezde bulunan ana sınıfına teslim ediyor.

Kur'an öğrenmenin yaşı olmadığını dile getiren kadınlar, hafta içi düzenli olarak Kur'an eğitimi aldıklarını, aynı zamanda ilmihal dersi başta olmak üzere temel dini bilgileri de öğrenme fırsatını elde ettiklerini belirtiyor.

Çamlıtepe Aile Merkezi Kur'an- Kerim Öğreticisi Rukiye Keskin İLKHA'ya yaptığı açıklamada, çocukluk ve gençlik yıllarında Kur'an okumayı öğrenemeyen kadınların kurslarına geldiğini, her yıl mutlaka yaşlı teyzelerden oluşan öğrencilerinin olduğunu ve bununla birlikte kimi kursiyerlerinin de çocuklarıyla Kur'an eğitimi aldığını söyledi.

Her yaş grubundan öğrencilerinin olduğunu ve bu durumun kursta bir aile ortamının oluşturduğunu belirten Keskin, "Kursumuza gelen kadınlar çocuklarını tesisimizdeki ana sınıfına bırakıp kendileri de buraya gelerek Kur'an-ı Kerim eğitimi alıyorlar. Öğrencilerim, yaşlısından gencine hepsi de fedekârlık yapıp Allah'a şükürler olsun burada eğitimlerini almaya çalışıyorlar. Biz bu durumdan çok memnunuz. Kendileri de tesisimizin şartlarından dolayı çok memnunlar." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgiler de veriyoruz"

Kursa katılan annelerin ve yaşlı teyzelerin Kur'an-ı Kerim öğrenmekten, okumaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen Keskin,  "Uzaktan, yakından hepsi zor şartlarda Kur'an eğitimi almak için geliyorlar. Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgiler de veriyoruz. İbadet, itikat, siyer, ahlak, tecvit dersi veriyoruz. Bazen hadis dersi veriyoruz. Peygamber efendimizin hadislerinden ve sünnetlerinden bahsediyoruz. Bu şekilde onlara hem Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz hem de dinlerini öğretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşlı teyzelerin gençlerden daha çok kurslara ilgi gösterdiğini belirten Keskin, kursa katılan kadınların hayatlarının Kur'an ile güzelleştiğini, anlam kazandığını, bu yaşlarına kadar kendilerinde de bir eksiklik hissettiklerini, Kur'an-ı Kerim bilmeyen herkese öğrenmelerini ve okumalarını tavsiye ettiklerini ifade etti.

Keskin, "Hepsi kursumuza geldiğinde daha önceki bilgilerinin yetersiz, yanlış olduğunu, hep çevreden duyma sözlerle yaşadıklarını ve kursumuzdan da memnun olduklarını söylüyorlar. Direk Kuran'dan ve sünnetten hiçbir çarpıtma olmadan eğitim aldıkları için memnun olduklarını dile getiriyorlar. Özellikle kursa gelen yaşlı teyzelerimiz 'Keşke küçük yaşta gelseydik, küçük yaşta Kur'an-ı Kerim'i öğrenseydik. Daha önceden bu ilmi öğrenseydik' şeklinde sürekli üzüntülerini dile getiriyorlar. Fakat ben onlara hiç üzülmemelerini söylüyorum. Gerçekten de bu teyzelerimizin sadece Allah rızası için Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek ve hayatında uygulamak için geldiklerine şahit oluyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocukluğumdan bu yana hep Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istedim"

Kur'an-ı Kerim dersi almaktan dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Ayşe Bodur, "Hocamız sağ olsun, bize en iyi şekilde Kur'an-ı Kerim'i öğretiyor. Çocuğumuz anasınıfından faydalanıyor biz de Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Çocukluğumdan bu yana hep Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istedim, ama olmadı. İnşallah bu kursun sayesinde Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorum." diye konuştu.

Kur'an öğrenmenin ve okumanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten 65 yaşındaki Zeynep Eşindir de şöyle konuştu:

"Kur'an-ı Kerim'den bir kelime bile öğrenmek çok sevaplıdır. Allah rızası için, kendimiz için ve günahlarımızın da af olması için kitabımızı öğreniyoruz. Çocukken Kur'an-ı öğrenmeye gidemedik. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için geçen yıldan bu yana geliyorum. Genç yaşta öğrenmediğimize çok pişmanız. Gençlerin de öğrenmesini isteriz. Genç yaşta öğrenmek daha güzeldir. Yaşlandıkça göz görmüyor, unutkanlık oluyor. Bundan dolayı zor oluyor. İnşallah Kur'an-ı Kerim'i öğreniriz."

Kursa yeni başladığını belirten Zeynep Karadağ da evine uzak olduğu için kursa gelirken zorlandığını ancak her şeye rağmen Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir