• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
İstiklal Mahkemeleri Devlet Terörü Estirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 16-23 Mart "Dünya Mustazaflar Haftası" nedeniyle Mustazaf-Der Gaziantep Şubesi bir panel düzenledi. Ayıntab Düğün salonunda düzenlenen panel, saat: 13.00`te bayanlara, akşam 19.30`da da erkeklere yönelik iki seans şeklinde yapıldı. Her iki program da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Erkeklere yönelik yapılan programın açılış konuşmasını yapan Mustazaf-Der Şube Başkanı Mehmet Kaya, Mustazaflar kavramına değinerek Kur`an`da ki Mustazaf tanımının yeryüzünde önder ve varis kılınmak istenen Mü`min kişiler için kullanıldığını belirtti.

Açılış konuşmasının ardından "Müslüman ülkelerde İslam Baharı" konulu sinevizyon gösterimi sonuldu. Daha sonra Türk-Arap İlişkileri Merkezi`nin Kudüs Komisyonu Başkanı Muhammed Muşeyniş Ebu Enes ile Doğruhaber Gazetesi Yazarı Said Şahin Panelde söz aldılar.

Konuşmasının başında Dünya`da çok zulümler yaşandığını ifade eden Yazar Şahin, "Dünya üzerinde yaşanan çok zulümler, çok acılar var; fakat ben burada bu topraklarda yaşanan zulümlere değineceğim. Unutulmayacak, hatırlanacak yakın cumhuriyet dönemi acıları var, Müslüman halkın yaşadığı acılar var, bunları da görmemiz lazım. Bu ülkenin Müslümanları da çok acılar çekti" dedi.

Halklarını Parçaladılar
Cumhuriyetin kurulmasıyla kurtuluş savaşını birlikte veren Müslüman halkların bölündüğünü belirten Şahin, "bu topraklar işgal edilirken, o işgalcilere karşı savaş veren Müslüman Halklardı. Kürdü ile Türkü ile Zaza`sıyla Çerkezciyle bütün Müslüman halk o zalimlere karşı kurtuluş savaşı mücadelesi verdi. Kurtuluş savaşıyla yunanlıları denize döktü, bu ülkenin topraklarından Fransızları, İngilizleri ve Rusları çıkardı. İmanın mücadelesini, İslam`ın Mücadelesini verdiler. Fakat Cumhuriyetin kuruluşundan sonra öyle zatlar iş başına geçti ki dış işgalcileri kâfirleri aratmayacak küffarlıkta zulümlerde bulundular. Bu ülkenin halklarını parçaladılar, İslam`a düşmanlık ettiler. İslami hükümleri, İslami yaşantıyı, İslami kisveyi kaldırdılar, İslam`ın Kutsallarına savaş açtılar" dedi.

İstiklal Mahkemeleri Bu Ülkede Devlet Terörü Estirdi
Cumhuriyetin ilanıyla Müslüman âlimlere ve halka yapılan zulümlerden örnekler veren Şahin, "İstiklal Mahkemeleri bu ülkede devlet terörü estirdi. Bu Müslüman halkın âlimlerini sanığın idamına delillerin bilahare toplanmasına şeklinde kararlar vererek daha deliller toplanmadan sanıkları idam ettiler." ifadelerine yer vererek İskilipli Atıf hoca, Said Nursi ve Şeyh Said`ten örnekler verdi.

Zulümler Hala Devam Ediyor
Bu ülkede zulümlerin hala yaşandığına işaret eden Şahin, "Irkların kimliklerine, dillerine, benliklerine ve varlıklarına karşı çok zulümler işlendi ve bu zulümler yakın tarihimize kadar devam etti. 28 Şubatlar yaşandı bu ülkede, 28 Şubat Müslüman halka yapılmış bir darbedir. Müslüman halk sistemin silindirleri altında ezilmiştir, Başörtülü binlerce öğrencinin eğitim hakkı alındı ellerinden. Halen İslami dernek ve camialara yönelik zulümler yapılıyor, baskılar ve cezalar yağdırılıyor" diyerek Elazığ da İhya-Der`in 19 üyesine verilen 150 yıllık ağır hapis cezasını hatırlattı.

Mustazaflık İmanda Zayıflık Değildir
Şahin, Mustazaflığın İmanda zayıflık olmadığının altını çizerek, "Mustazaflık bedende Mustazaflıktır, Mustazaflık bedende zayıf düşürülmüşlüktür, Mustazaflık sosyal ve maddi hayatta zayıf düşürülmüşlüktür ama Mustazaflık İmandan zayıf düşürülmüşlük değildir, Mustazaflık İnançta zayıf düşürülmüşlük değildir" dedi.

Daha sonra söz alan Muhammed Muşeyniş Ebu Enes ise, Kudüs`ün Müslümanlar için önemine değindi ve Siyonist İsrail`in oralarda yaptığı zulümlerden bahsetti.

Yaklaşık üç saat süren Panel Gaziantep İlim-Der İlim komisyonu Başkanı Müfit Yaray`ın okuduğu dua ile sona erdi. (Şefik Mert, Bekir Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir