• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
Adıyaman`da "Erbain" günü etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman İmam Hüseyin Kültür Derneği tarafından "erbain" etkinlikleri kapsamında Hz. Hüseyin ve yarenlerinin şehit edilişinin anısına lokma dağıtıldı.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen "erbain" etkinliği hakkında bilgi veren İmam Hüseyin Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Alagöz, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin kırkıncı günü olarak isimlendirilen "Erbain" günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin bu alanda yapılan bir ilk olduğunu ve daha sonraki yıllarda da devam edeceğini dile getiren Alagöz, "Bu  gün Hz. Hüseyin ve yarenlerinin 1378 yıl önce Kerbela'da şehit edilişlerinin kırkıdır. Hz. Hüseyin yarenleri ile birlikte maalesef Kerbela'da susuz bir şekilde şehit edildi. O'nu şehit eden kendisini Hz. Peygamberin Halifesi olarak addeden Yezit'ti ve onun yandaşları idi. Allah azaplarını arttırsın. Ancak Hz. Hüseyin'inin yarası ta bugünlere kadar yüreklerin yarası oldu. Ve bizde Hz. Peygamber'in ve Ehl-i Beyt'in sevgisini bağrımızda taşıyan insanlar olarak,  onlara olan sevgimizi Hz Hüseyin'i anarak belli etmeye çalışıyoruz." Dedi

Tüm halkı bir daha ki sene yapılacak olan etkinlikte imkanları dahilinde çeşitli yiyecekler hazırlayıp getirmeleri noktasında davet eden Alagöz, "İmkanları olan vatandaşlarımız elinden her ne geliyor ise bir dahaki sene hazırlayıp getirerek katkı da bulunabilir, etkinlikte yer alabilir. İmkanları olmayanlar ise etkinlikte getirilen yemeklerden yiyerek programa katkı sağlayabilir." dedi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir