• DOLAR 32.563
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2430.168
  • ...

DOHA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkiler ve 5 Kasım'da gerçekleştirdiği Doha ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye, İran ve Katar arasında kara yolu taşımacılığı alanında anlaşma konusunda müzakerelerde sona gelindiğini aktaran Arslan, "Güzergâh belirlendi ve taslak anlaşma metni hazırlandı. İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Asım Ahundi ile 19 Ekim'de Türkiye'de görüştük ve anlaşma konusunda mutabık olduğumuzu netleştirdik. Daha sonra Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim es-Saliti de Bakan Ahundi ile görüşerek aynı şekilde mutabakatı ortaya koydular. Son olarak biz de Katar'da es-Saliti ile görüşerek anlaşma konusunda mutabakatımızı belirttik. Türkiye, İran ve Katar arasında kara yolu taşımacılığı anlaşması yakında imzalanacak." dedi.

Suriye ve Irak'taki krizden dolayı İran üzerinden Katar'la yapılacak kara yolu taşımacılığının üç ülke için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Arslan, anlaşmanın imzalanmasının ardından bu projenin deniz yolu taşımacılığına da entegre olacağını belirtti.

AA