• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
PARDUS için bir adım daha!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Milli işletim sistemi olan PARDUS İşletim Sistemi'nin Kayseri`de yaygınlaştırılması amacıyla Kayseri Ticaret Odası ile TÜBİTAK arasında protokol imzalandı. Protokol törenine; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Haslançacı, TÜBİTAK ULAKBİM Enstitü Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu, PARDUS Proje Yürütücüsü Dr. Cengiz Çelik,  KTO Meclis Üyesi Tarık Yüce, 9. Meslek Komitesi Başkanı Namık Kemal Yektin ve komite üyeleri katıldı. Törenin açılışında konuşan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz; Türkiye`nin,  son 15 yılda ekonomik, sosyal ve politik alanlarda elde ettiği başarı ve kazanımlarla dünyada gelişmiş ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefine adım adım yaklaştığını belirtti.

Pardus Ülkemizin Geldiği Yeni Aşamanın Göstergesi Konumunda

Hiçyılmaz, “Milli üretim ile dışa bağımlılığı azaltma hedefinde olan Türkiye, bilişim teknolojilerinde de bu anlayışla hareket ederek önemli kazanımlar sağlamaktadır. PARDUS İşletim Sistemi projesi, bilişim teknolojilerinde ülkemizin geldiği yeni aşamanın göstergesi konumunda bulunmaktadır. PARDUS'un, rekabet edebilir ve sürdürülebilir bir işletim sistemi haline getirilmesi için TÜBİTAK ULAKBİM bünyesinde 2003 yılından bu yana başarılı çalışmalar yürütülmektedir. TÜBİTAK ULAKBİM tarafından verilen doğrudan veya dolaylı destekle bugüne kadar 15 binden fazla bilgisayarın milli işletim sistemi PARDUS'a dönüşümü sağlanmıştır. Kayseri Ticaret Odası olarak, bu dönüşüme katkı sağlamak ve PARDUS İşletim Sistemi'nin Kayseri`de yaygınlaştırılması için TÜBİTAK ile işbirliği protokolü imzalıyoruz” dedi.

Tübitak İle Protokol Yapan İlk Oda

Hiçyılmaz, “TOBB`a bağlı ticaret odaları arasında TÜBİTAK ile protokol yapan ilk Oda olduğumuzu vurgulamak istiyorum.  TÜBİTAK`ın desteği ile öncelikle şehrimizdeki bilişim firmalarının PARDUS İşletim Sistemi konusunda uzmanlaştırılmasını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda; PARDUS İşletim Sistemi'nin yaygınlaştırılması konusunda eğitimler, seminerler ve tanıtım faaliyetleri düzenleyeceğiz. Üyelerimizin PARDUS İşletim Sistemi'ne geçişi konusunda danışmanlık hizmeti sağlanması için de çalışmalar yürüteceğiz. Bu protokolün imzalanması ve sonucunda Kayseri`de uygulamaya geçilmesi ile hem milli bir projeye destek vermeyi, hem de bilişim firmalarımızın yeni iş alanlarına kavuşmalarına katkı sunmayı amaçlamaktayız” dedi.

Milli İşletim Sistemi Pardus`un Yaygınlaşmasına Destek Vermeye Davet Ediyorum

Hiçyılmaz, “İlk adım olarak, PARDUS İşletim Sistemi eğitimlerimizi, 13-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Odamızda gerçekleştireceğiz. Firmalarımızı bu eğitimlere katılmaya ve milli işletim sistemi PARDUS`un yaygınlaşmasına destek vermeye davet ediyorum. Bu protokolün imzalanması sürecinde ve eğitim faaliyetlerinin planlanmasında katkıları bulunan; Kayseri Ticaret Odası Meclis Üyemiz Sayın Tarık Yüce başta olmak üzere 9. Meslek Komitesi üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  TÜBİTAK ULAKBİM Enstitü Müdürü Sayın Mehmet Mirat Satoğlu`na ve PARDUS Proje Yürütücüsü Sayın Dr. Cengiz Çelik`e protokol imza törenine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Milli İşletim Sistemi PARDUS`un hızla yaygınlaşması dileklerimle, imzalayacağımız protokolün hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Pardus`un Yaygınlaştırılması Amacıyla Protokol İmzalandı

TÜBİTAK ULAKBİM Enstitü Müdürü Sayın Mehmet Mirat Satoğlu ise konuşmasında PARDUS projesinin detaylarından bahsetti. Satoğlu,  Kayseri Ticaret Odası ile imzaladıkları protokolün özel sektör ile yapılan en kapsamlı protokol olması nedeniyle kendilerini heyecanlandırdığını ve KTO üyeleriyle birlikte çalışacaklarını belirtti. Kayseri Ticaret Odası Meclis Üyesi Tarık Yüce`de yaptığı kısa konuşmasında 2 yıl kadar önce PARDUS projesi için TÜBİTAK`ın kapısını heyecanla çaldıklarını, büyük bir ilgi ve heyecanla da karşılaştıklarını ve bugüne getirdiklerini kaydetti. Yüce, yapılan protokol nedeniyle Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz`a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kayseri Ticaret Odası ile TÜBİTAK arasında PARDUS İşletim Sistemi'nin yaygınlaştırılması amacıyla protokol imzalandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri