• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Arakan`da yaşanan vahşet sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), merkez Sur ilçesinde düzenlediği resim sergisiyle Arakanlı Müslümanların yaşadığı zulme ve katliamlara dikkat çekti.

Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından katliam ve soykırıma maruz kalan Arakanlıların yaşadığı zulme ve vahşete dikkat çekmek amacıyla resim sergisi düzenlediklerini söyleyen Yetimler Vakfı Sur ilçesi Komisyon Başkanı Ali Taş, Arakanlılar için başlattıkları yardım kampanyasının devam ettiğini hatırlattı.

Resim sergisinin bir hafta boyunca devam edeceğini söyleyen Taş, resim sergisiyle Arakanda yaşanan vahşeti gözler önüne sermeyi amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sur'da Yetimler Vakfı olarak bir resim sergisi ve Stantlar açtık. Buradaki amacımız Arakanlı yetimler için yardım topluyoruz. Tabi burada vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Arakandaki mazlum Mustazaf kardeşlerimiz, Budist zulmü altında inliyor ve yapılan vahşetleri televizyonlarda ve medyada görüyoruz. Resim sergisiyle orada yaşlanan vahşeti gösteriyoruz. Sergiyle yapmak istediğimiz, Müslümanların duyarlı olup yardım yapmaları ve bu yardımları da Arakanlı Müslümanlara bir an önce ulaştırmaktır. Diyarbakırlılar gerçekten çok güzel ilgi gösteriyor. Allah milletimizden, Müslüman kardeşlerimizden razı osun."

Stand ve sergi 20 gün boyunca kent merkezinin farklı yerlerinde birer hafta sergilenecek. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA) 




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir