• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Saatlerle 22 yıl!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, 22 yıldır saat tamirciliği yapan Ercan Aykanat (40), mesleğini ilk günkü heyecanla severek icra ettiğini söyledi.

Ortaokul birinci sınıfta bu mesleğe başladığını belirten Aykanat, bir dönem hem okuyup hem de çalışmak zorunda kaldığını belirtti.

Aykanat, üniversiteye gitmeyi çok istemesine rağmen, ailesinin içinde bulunduğu maddi sıkıntıdan dolayı 1996 yılında okulla olan bağlantısını kesmek zorunda kalıp tamamen bu mesleğe yoğunlaştığını ifade etti.

Mesleğe başladığı yıllarda Diyarbakır'da sayılı saat tamircisinin olduğunu aktaran Aykanat, "Biz de saatçilik yapmak için anlaştık ve saatçilik işine başladık. Önceden seyyar satıcılık yapıyorduk.  Çalıştım. Çok şükür bu dükkânı açtık. Dükkânı açtıktan sonra evlendim. Şu an iki çocuğum var ve geçimimi bu işle sürdürüyorum." dedi.

22 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Aykanat, "Eskiden işler iyiydi. Şimdilerde yüzlerce saatçi var. Özellikle telefonların çıkmasından sonra, telefonların halk içinde yaygınlaşmasından sonra bu durum saat işini ister istemez biraz etkiledi. En kötü yönü ise dolar artıkça saat fiyatları artıyor ama dolar düştüğü vakit saat fiyatları düşmüyor. İş böyle olunca biz fazla saat da satamıyoruz. Eskiye oranla yüzde 70 iş oranımız düştü diyebiliriz. Sadece saatçilik işi yapmamız maalesef bizim ayakta durmamızı sağlamayabiliyor. Dükkânın vergisi, günlük gider, dükkân kirası, BAĞ-KUR ödemesi... Bunların hepsi maddiyattır. İş böyle olunca mecbur biz de saat yapmanın yanında bir de tamiratıyla uğraşıyoruz. Ve bu şekilde biraz ayakta durmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir