• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, ilk olarak Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Mardin Valisi Mustafa Yaman ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) iş adamları ile bir araya gelen Bakan Yardımcısı Çelik, toplantı çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mardin'in bulunduğu yerin çok üzerine yürüdüğünü gördüğünü kaydeden Çelik, Organize Sanayi Bölgesi'nin de çok ciddi mesafe katettiğini söyledi. Bölgenin cazibe merkezi olduğunu ve sanayi çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini aktaran Çelik, bölgedeki yatırım ve üretimin daha da gelişmesi gerektiğini ifade etti.

Üretimin ülkenin büyük ihtiyacı olduğunu, üretimle refahın geliştiğini belirten Çelik, ancak bunun nitelikli üretimin gelişmesi için çaba harcadıklarını aktardı.

Son 2 yılda Ar-Ge Reform Paketi, Üretim Reform Paketi ve Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Kanunun çıkarıldığını anımsatan Çelik, özellikle patent çalışmalarına daha çok ağırlık verilmesini tavsiye ederek, sanayici ve girişimcilerin bundan en yüksek şekilde faydalanması gerektiğini ifade etti.

Mardin Valisi Mustafa Yaman ise Mardin OSB'nin yüzde 100 dolu olduğunu, 2'nci OSB çalışmaların devam ettiğini aktardı. Mardinli iş adamlarının bölgenin huzuruna ve ekonomisine önemli katkılar sunduklarını belirten Yaman, hem hükümetin hem de bakanlığın iş adamlarının yanında olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı Çelik ve beraberindekiler, daha sonra bazı fabrikalarda incelemede bulundu. Çelik, daha sonra Mardin Valiliğine geçerek, kent hakkında Vali Yaman'dan bilgi aldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)