• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Gaziantep`teki yöresel ürünler fuarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te ilk kez düzenlenen "İl İl Yöresel Ürünler Fuarı" büyük ilgi görüyor. Fuarda birbirinden farklı lezzetler ve yöresel ürünler, ziyaretçilerin ilgisine sunulurken, bu eşsiz lezzetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlar ise fuara akın ediyor.

15 Temmuz Meydanı'nın yanındaki Çınarlı Park'ta 3 Kasım Cuma günü açılan fuarda, 15 farklı ilden 20'ye yakın firma, ürünlerini sergiliyor. Fuarda pastırma, sucuk, fındık, pestil, tereyağı, kaymak, kahve gibi yöresel ürünler, Gazianteplilerin beğenisine sunuluyor.

26 Kasım Pazar gününe kadar açık olacak olan fuarı ziyaret eden vatandaşlar, Türkiye'nin lezzetlerini ve ürünlerini görme ve tatma fırsatı yakaladıklarını söylerken, firma yetkilileri ise yoğun bir katılım olduğunu ve bundan dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler.

"İlgiden çok memnunuz"

Gümüşhane'den fuara katılan Cevdet Aksoy, "Gümüşhane'den yöresel pestillerimiz, muskalarımız var. Fındık ezmesi ve Trabzon'un meşhur fındığını getirdik. Ürünlerimizi hem tanıtıyor hem de satıyoruz. Gaziantepliler de fuara yoğun ilgi gösteriyorlar. Biz de bu ilgiden çok memnunuz. Ürünlerimiz dikkat çektiği için daha fazla bir ilgi var. Alışveriş gayet iyidir. Bu da bizi memnun ediyor. Türkiye'nin 81 ilini geziyoruz, yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz." dedi.

Gaziantep'e Afyon sucuğunu tanıtmak amacıyla geldiklerini belirten Murat Uçar, "Afyon yöresine ait meşhur sucuklarımızı tanıtıyoruz. Gaziantep'e böyle bir lezzeti tattırmak, tanıttırmak ve tabi ki uygun görürlerse daha sonra satın almalarını sağlıyoruz. Bu şekilde fuarı değerlendiriyoruz. Bu fuar yöresel ürünlerin sergilendiği bir fuardır. Daha önce Gaziantep'te herhalde böyle bir fuar olmamış. Biz de bu yüzden Gaziantep'e geldik. Gaziantepliler çok sıcakkanlı insanlar. Burada 5'inci günümüz. İlişkilerimiz de gayet iyi gidiyor. Sucuklarımızı tanıtıyoruz. Uygun görürlerse hem diyalog kuruyoruz hem ürünlerimizi satıyoruz. Gaziantep'e ilk defa geldik, gerçekten de çok memnun kaldık. Gerçekten hareketli bir şehir. Biz de ilgi görüyoruz. Hem ticari açıdan hem de insani diyalog açısından çok memnunuz. İlk etapta fuarımız 2-12 Kasım arasında olacaktı. Ama yoğun talepten dolayı 26 Kasım'a kadar uzatıldı. Saat 09.00'dan 21.00'e kadar buradayız." ifadelerini kullandı.

Kendi bölgelerine ait yöresel ürünleri tanıtmak amacıyla Malatya'dan geldiklerini söyleyen İbrahim Arzuman da şöyle konuştu:

"Malatya'dan geliyoruz, Malatya'nın ürünlerini tanıtmak için geldik. Malatya'da hangi ürünleri ve hangi fiyata satıyorsak Gaziantep'e de onları getirdik. Meşhur kurutmalık ve hoşaflık kayısılarımız, pekmez ve kayısı çikolatamız ile çifte kavrulmuş kayısı var. Yine kayısıdan yapılmış lokumlarımız var. Yani kayısı adına ne istiyorsanız hepsi mevcuttur. Biz Gaziantep'e ürünlerimizi tanıtmak için geldik ve satışlardan çok memnunuz, Antep milletinden de çok razıyız."

Ergin Adıyaman ise "Adıyaman'dan geliyorum ve Adıyaman'ın tarihi kahvesinin tanıtımını yapıyoruz. Diğer adıyla da 'Osmanlı Dibek Kahvesi'. Bu kahve yedi karşımdan oluşuyor. İçinde keçiboynuzu başta olmak üzere menengiç, kakule, kakao, salep, Yemen kahvesi ve damla sakızı var. Bununla birlikte farklı çeşitteki kahve çeşitlerimiz de var. Kahvemiz yöresel bir üründür, içimi güzel ve lezzetlidir. Dün de fuara gelenlere ikram ettik, kahvemizi tanıttık. Fuardan çok memnunuz. Antep'in insanlarını bizler çok sevdik. Antep bir başka. İlk defa yöresel ürünlerin sergilendiği bir fuar oluyor. Biz bu fuarın devamlı olmasını istiyoruz. Çünkü çoğu insan bu fuardan memnun kaldı. tekrardan bu fuara gelmemizi istiyorlar." şeklinde konuştu.

Fuara Trabzon'dan katılan ve fuarda 8 kiloluk tam buğday "Trabzon ekmeği" satışı yapan İsmet Yılmaz da Gaziantep'e ilk defa geldiklerini, ekmeklerinin tanıtımını yaptıklarını ve Gazianteplilerin fuara ilgi gösterdiğini, bu ilgiden de memnun oldukça memnun kaldıklarını belirtti.

Bu tür fuarlar devamlı olmalı

Fuarın açılmasından memnun kalan vatandaşlar, fuarın çok güzel geçtiğini ve bu tür fuarların her sene düzenlenmesi gerektiğini söylediler.

Fuarı çok güzel bulduğunu belirten Celal Döner, "Bu tür fuarların sürekli şehrimizde olmasını temenni ediyoruz. Fuardan alışveriş de yaptık, gezdik, bayağı bir güzeldi. Hoşumuza gitti. Böyle etkinliklerin sürekli olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz her yönüyle güzel, Gaziantep daha bir güzel. Gaziantep, Türkiye'nin güzel şehirlerinden bir tanesidir. Bu tür etkinliklerin hep İstanbul ve Ankara'da yapıldığını görüyoruz. Bizim şehrimizde yapılması gerçekten bizim hoşumuza gidiyor." diye konuştu.

Ahmet Işık da "Fuarı ziyaret etmeye geldik. Fuar bizim Adıyaman'daki 'Şire Pazarı'na benziyor. Fuarda daha kaliteli ve daha öz ürünler var. Fuarda olan ürünlerden bir katkı ürünleri yoktur, hepsi doğaldır. Fuarı çok güzel bulduk. Bütçemize göre ürün almayı da düşünüyoruz.  Fuar gerçekten de gayet çok güzel olmuş." diye belirtti.

Bu tür fuarların devamlı olmasını istediklerini belirten Ali Esen de "Burada fuar açıldığını gördük. Alanı gezmek için geldik. Burada doğal ürünleri gördük. Gerçekten fuardan memnun kaldık. Fuarda doğal ürünler, Karadeniz bölgesinden ve yine diğer bölgelerden ürünler var. Bu tür fuarların devamını istiyoruz." dedi.

26 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek fuar, saat 09.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir