• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Midyat Müftülüğünden sabah namazı buluşmaları programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Müftülüğü tarafından her cuma günü sabah namazı buluşmaları programı düzenleneceği bildirildi. 

Özelikle sabah namazına katılımın az olduğunu belirten Midyat Müftüsü M. Şafi Bilik, namazın önemine dikkat çekerek, her hafta cuma günü merkez Hacı Kasım Altunkaya Caminde "Sabah Namazında Buluşalım" etkinliklerinin düzenleneceğini ifade etti.  

Sabah namazları buluşmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilik, "Namaz dinimizin en önemli ibadetlerindendir. Gerek Ayeti Kerime, gerekse Hadis-i Şeriflerde bunun önemi açık ve net bir şekilde belirtilmektedir. Namazın sosyal ve ahlâki boyutu üzerinde çok düşünmek gerekmektedir. Zira Kur'an-ı Kerim'de Ankebut Suresinde 45'inci Ayette Allah (cc) şöyle buyurmaktadır: (Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor." dedi.

Düzenlenecek sabah namazı buluşmaları programına çağrıda bulunan Bilik, "Dolayısıyla namazlarımızın sosyal hayatımızda ve bireylere ahlâki prensip sağlamada etkin olduğu görülmektedir. Müslümanlar olarak beş vakit namazlarımızı camide cemaatle kılmaya özen göstermeliyiz. Sabah namazı maalesef toplum olarak en az katılım sağladığımız namazdır. Bu nedenle sabah namazları buluşmalarıyla toplumda özellikle gençler arasında bir bilinç oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Her hafta cuma günleri tüm Midyat halkımızı bilhassa gençlerimizi Hacı Kasım Altunkaya Camiinde buluşmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilik son olarak şunları kaydetti: "Tabi sadece bir günle yetinmemeli, her gün kendilerine en yakın camiye sabah namazına gitmelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle bu konuda tüm Sivil Toplum Kuruluşlarından katılım ve desteklerini bekliyoruz." (Süleyman Tunç- İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir