• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
"Cam filmi uygulaması hiçbir zaman serbest olmamıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, araçlarda kullanılan cam filmiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu uygulamanın hiçbir zaman serbest olmadığı belirtildi.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63'üncü maddesinde "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır" hükmü bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, araçların trafik denetlemeleri ve trafik cezası uygulamalarında bu yönetmelik hükümlerinin uygulandığı bildirildi.

Türkiye sınırları içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen saldırılarda cam filmi uygulanmış araçların kullanıldığına değinilen açıklamada, "Cam filmiyle ilgili trafik denetimlerine ve cezai işlemlere yasal dayanak oluşturan, trafikteki tüm araçları kapsayan ve İçişleri Bakanlığınca yürütülen Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63'üncü maddesi ülkemizde öncelikle uygulanmakta olup, anılan madde gereğince araçlarda cam filmi uygulaması hiçbir zaman serbest olmamıştır. Cam filmi yasağı, tüm araçları ve camlara sonradan taktırılan tüm filmleri kapsıyor." denildi.

Uygulamanın tek istisnası var

Uygulamanın tek istisnasının, fabrika çıkışlı 43R onaylı sürücünün arka kısmında kalan renkli camlara sahip araçlar olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bakanlığımızca yayımlanan son Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmeliği'nde de cam filmiyle ilgili doğrudan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin uygulanacağı belirtildiğinden, cam filmi konusunda İçişleri Bakanlığına başvurulabileceği değerlendirilmektedir."

"Cam filmi her zaman yasaktı"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filminin her zaman yasak olduğunu söyledi.

26 Ekim'de cam filmi yasağını kaldırmak üzere karar aldıklarını ancak Emniyet Genel Müdürlüğünün, yapılan görüşmelerde cam filmi hususunda hassasiyet gösterdiğini ifade eden Özlü, "Emniyet Müdürlüğünün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim'de cam filmi yasağı kalkacaktı. Nisandan itibaren emniyet ile yaptığımız görüşmelerde 'Terör eylemleri var, biz tespit etmekte zorlanıyoruz.' dediler." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir