• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
Cehennem yolunda arkadaşlık yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arkadaş için çiğ tavuk eti yenirmiş. Evet, dünyalık anlamda insan sevdiği ve dost olarak gördüğü arkadaşı için çiğ tavuk etini yiyebilir. Ancak Ahiret yurdu için durum böyle değildir. Böyle olmamalıdır. Bugün arkadaşımız gücenmesin diye hep olumsuzlukların içerisinde bulunuyoruz. Oysaki arkadaşlık hep iyiliğe, hep iyiye götürmeli iken, günümüzde bu durum tam tersine dönmeye başladı.

“Hiç mi hatırımız yok”, “bir kereyle bir şey olmaz” denilerek ilk sigaraya arkadaşımızla başlıyoruz. “Beni yarı yolda mı bırakacaksın”, “Sen daha erkek olamamışsın” gibi çok kötü laflarla zina yerlerine gençlerimiz beraber gidiyor. Bir kerelik kullanım sonucunda esrar, eroin, uyuşturucu hapları gibi birçok madde bağımlılığına arkadaşımızın sebebiyle başlıyor ve bir daha bırakamıyoruz.

“Bir kadehten ne olacak ki” denilerek insanlar alkolik olmuyorlar mı? “Bir kerelik kullanımdan bir şey olmaz” diyerek gençlerimiz esrarkeş olmuyorlar mı? Hele hele nice gençler zina tuzağına düşüp genç yaşlarında zuhrevi hastalıklara tutulup sonra da dünya hayatlarını perişan etmiyorlar mı?

Bu durum çok acı bir haldir. Bu durum hepimiz tarafından iyi tahlil edilmesi gereken bir husustur. Ana-baba olarak bizlere düşen birçok sorumluluklar vardır. Bununla beraber gençlerin ise bilmesi gereken çok önemli bir husus var, o da; cehennem yolunda arkadaşlık yoktur.

Dünya ve ahiret arkadaşlığı hep doğrularla yapılmalıdır. Yüce Rabbimizin de bizlere tavsiyesi bu yöndedir.

“Ey iman edenler, Allah`a karşı saygılı olun ve sadıklarla beraber bulunun!” (Tevbe / 119)

Arkadaş kişinin kim olduğunun, nasıl bir yaşam içerisinde olduğunun, nasıl bir ruh haleti içerisinde bulunduğunun en büyük ispatıdır. “Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” ifadesi konumuzu ne güzel de açıklamaktadır.

Sonuç itibariyle gayri meşru yollarda olup, cehennem yolcusu olmak yerine, meşru yollarda olup cennet yolcusu olalım. Rabbim bizi sevsin. Rabbim kendisinin sevdiği kimselerle dostluk kurmayı bize nasip etsin.

Günlük vaazlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir