• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Öğrenciler ücretsiz kalp taramasından geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Merkez Türk Telekom İlköğretim Okulu öğrencilerine özel bir hastanesi tarafından ücretsiz "kalp sağlığı taraması" yapıldı.

Kalp sağlığının önemine dikkat çekmek ve hastalığı olan öğrencileri tedavi ettirmek amacıyla yapılan kalp taraması uygulamasıyla hastalığı tespit edilen öğrenciler daha sonra hastanede ücretsiz olarak tedavi edilecekler.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Atilla İçli ve ekibiyle yapılan kalp taramasında öğrenciler tek tek okulda hazırlanan sınıfta taramadan geçirildi.

Yaptıkları kalp taramaları ile ilgili konuşan Dr. Atilla İçli, kalp hastalıkların çocukluktan başladığını ve erken teşhisin çok önemli olduğunu belirterek, "Bugün çocukların kalp taraması için okulumuza geldik. Çocuklarda bilindiği gibi sık doğumsal kalp hastalıkları olabilmektedir. Bu açıdan hastanemizin bir gününü çocukların taramasına ayıralım diye düşündük. Bizde bugün çocuklarımızı kalp taramasından geçirmek için okulumuza geldik. Öncelikle çocuklarımızda kalp muayenesi yapıyoruz, dinliyoruz. İleri teknoloji bir cihazımız var. Bu cihazımızla kalp fonksiyonlarını, kalp durumlarını kontrol ediyoruz. Problem olan çocuklarımızı, merkezimizde ücretsiz bir şekilde daha detaylı değerlendirerek, gerekli tedavilerini yapmış oluyoruz." dedi.

İçli, "Bilindiği gibi kalp hastalıkları dünyada ölüm sıralamasında birinci sebeptir. İkinci sebep kanser, üçüncü sebep akciğer hastalıklarıdır. Kalp hastalıkları tabi çocukluk yaşından itibaren başlamaktadır. Çocuklarda en sık neden doğumsal kalp hastalıkları, halk arasındaki ifadesiyle; kalpteki delik hastalığı olarak ifade ediyoruz. Doğuştan birçok kalp hastalığı olabilmektedir. Bunların erken tanınması, erken tedavi edilmesiyle bu çocukların hayat kalitesi son derece düzelmekte ve yaşam süresi uzamaktadır." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir