• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Köy meydanında 7`den 70`e herkes kitap okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş merkeze bağlı Yarpuzlu köyünde öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için, köy meydanında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrenci ile öğretmenlere etkinlik kapsamında eşlik eden öğrenci velileri ile köy halkı sayesinde köy meydanında 7'den 70'e herkes kitap okudu.

Köy meydanında gerçekleştirilen bir saatlik okuma etkinliği ile öğrenciler kitap okuyarak, farkındalık oluşturdular.

Köy meydanında düzenlenen okuma etkinliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Yarpuzlu Köyü İlkokulu Müdürü Zülküf Demirçin, etkinliği önümüzdeki yıllarda devam ettireceklerini ve 200 öğrenci ile köy meydanında düzenledikleri okuma etkinliğine köy halkı ile öğrenci velilerinin de katılım gösterdiğin söyledi.

Demirçin, "Köy meydanımızda okuma etkinliği yaptık. Bir saattir yaklaşık 200 öğrencimizle birlikte meydanda okumamızı gerçekleştirdik. Buradaki amacımız; hem kendimiz okuyup, okuduğumuzu anlamak. Hem de aynı zamanda buradaki velilerimizin, halkımızın da okumaya karşı ilgilerinin arttırılmasıdır. Ayrıca okumayla ilgili kendi iletişim duygularını daha güçlü olabilmesi için böyle bir etkinliğe ihtiyaç duyuyoruz. İnşallah her sene bu vakitlerde bu etkinliğimize devam edeceğiz. Köylülerinde bu okuma etkinliğine ilgisi olduğunu gördük. Köy halkımıza da kitap dağıtarak, bu etkinliğimize ortak ettik." şeklinde konuştu.

Yarpuzlu Köyü İlkokulu ikinci sınıf öğretmeni Aslıhan Dalmış da velilerin etkinlikten etkilendiklerini söyleyerek, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu 'OkuMuş' projesi kapsamında bizde okulumuzda neler yapabiliriz? diye düşündük. Okuldaki heyetimizle birlikte köy meydanına gelerek bütün çocuklarımızla birlikte okuma etkinliği gerçekleştirdik. Köydeki velilerimizin de kitap okuma etkinliğine katılımları oldu. Çocuklarımız, anne ve babalarının kendileriyle birlikte kitap okumasını görünce daha da çok etkilendiler. Bu kapsamında, öğrencilerimizde okuma istekleri arttı. Biz istiyoruz ki, okuyan çocuklarımız olsun." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Seher Konuk ise herkesin okuma-yazma öğrenmesi gerektiğini belirterek, "Hepimiz tüm dünyaya, tüm Türkiye'ye, tüm Muş'a kitap okumanın ne kadar iyi bir şey olduğunu, kitap okumanın nasıl güzelliklerinin var olduğunu gösterebilmek adına bir aradayız. Okuma yazma bilmeyen bir kişi, çok şeyi kaybetmiştir. Hemen okuma yazma öğrenmesi gereklidir. Yaşına, başına bakmadan hemen okuma-yazmayı öğrenmelidir. Ne kadar erken yoldan geri dönülürse bu onun iyiliğine olur. Lütfen herkes kitap okusun, ülkemizi geliştirelim." dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir