• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
"Hz. Muhammed`i tanıttığınızda çocuklarınız dinini daha çok sevecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi ve ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "El-Metin (sav) Muhammed" isimli program gerçekleştirildi.

Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen program, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün kapalı spor sahasında yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven yaptı.

Küreselleşmenin son hızla devam ettiği bir dönemde yaşadıklarını belirten Güven, bu durumda maruz kalınan kültür erozyonundan en fazla gençlerin etkilendiğini ve kendilerinin de gençleri kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

"Birliğimizi sağlamak için Peygamber Efendimizin hayatını herkese öğretmeliyiz"

İslam dünyası ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara değinen Güven, şunları söyledi: "İletişim imkânları bazı şer odakları tarafından İslam ümmeti ve coğrafyasına çorap örmek için kullanılıyor. Müslümanlar üzerinde çeşitli operasyonlar yapılıyor. Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmaya çalışıyorlar. Bu yönde bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim bu oyunlara karşı uyanık olmamız ve haçlıların bu oyunlarına düşmememiz gerekiyor. Bunun için birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. İslam dünyasında birliği sağlamak için Peygamber Efendimizin hayatını, yaşamını herkese öğretmeli, duyurmalıyız."

"Hz. Muhammed'i tanıttığınızda çocuklarınız dinini daha çok sevecek"

Daha sonra katılımcılara hitap eden Hatipoğlu, "Bu kalabalık, Afşinlilerin sevgili Peygamberimizi ne kadar çok sevdiğinin en güzel işaretidir. Bu insanları buraya getirten şey yeryüzünün en şevkli insanı, dünyamızın ve ahiretimizin ebedi önderi olan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) sevgisidir. Bizler evvela bireyler olarak dinimizi öğrenerek yaşamak ve çevremize anlatmakla mükellefiz. Evlatlarınıza da Hz. Muhammed'i (sav) anlatın. Çünkü onu tanıttığınızda çocuklarınız dinini daha çok sevecek ve topluma faydalı bireyler olarak yetişecekler." şeklinde konuştu.

İslam dini ve Hz. Muhammed'in hayatının anlatıldığı program, yapılan duanın ardından sona erdi.

Afşin Belediye Başkanı Güven, programın sonunda Hatipoğlu'na Afşin Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti.

Programa; Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Tuncer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, belediye başkan yardımcıları ile vatandaşlar katıldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir