• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
"Halkın HÜDA PAR`a HÜDA PAR`ın da halka ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bitlis Merkez İlçe 2'inci Olağan Kongresi parti il binası konferans salonunda yapıldı.

Kongreye,  HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kocakaplan, İl Başkanı Celal Gül, Adilcevaz İlçe Başkanı Aziz Erçetin, Tatvan İlçe Başkanı Sedat Gül, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkanlık divanın seçimi, faaliyet raporu ibrası, mali raporun okunmasının ardından seçimlerin yapılmasına geçildi.

Tek listeyle girilen seçimde, merkez ilçe başkanlığına, mevcut başkan Çetin Taşkaya güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Kongrede konuşan İl Başkanı Celal Gül, kongrenin hayırlar getirmesini temenni ederek; kongrelerin, değişimin, bölüşümün, çok daha güçlü oluşumun bir giriş kapısı olduğunu belirtti.

Gül, "Bu davada amacımız adaletin tesis edilmesidir. Birçokları da adalet diyor ve adalet istiyor. Biz diyoruz ki, sizler adaleti ne ile değerlendiriyorsunuz? Değer yargınız nedir? Bizim adalet anlayışımız, 'hakkı ayakta tutan, adalet sahibi olun' diyen bir partiyiz. İşte biz buna gerçek adalet diyoruz. Dikkat edilirse adalet isteyenler, kendine adalet diyor. Tüm insanlık için adalet diyemeyenler, tarih sahnelerinden silinip giderler. İşte onun içindir ki bu dava kolay bir dava değil diyoruz. Nihayetinde sizler, dünyada hiçbir değer ile alamayacağınız bir bedele sahip olmak için yola çıktınız. Ödeyemediğiniz bir malı da alamazsınız." dedi.

"Bu halkın HÜDA PAR'a, HÜDA PAR'ın da bu halka ihtiyacı var"

"HÜDA PAR kadrolarının sorumluluğu ve yükü artıkça artıyor. Bizler bunu görmek zorundayız. Bizlerin kaybedeceği zamanı yoktur. Her geçen gün aleyhimize işliyor. Teşkilatlarımızı güçlendirip, çalışmalarımıza ağırlık vermek zorundayız." diyen Gül, şunları söyledi: "Bizler hür kadrolar olarak, bu halkın ve ülkenin idaresine ve yönetimine talibiz. Bu konuda mütevazılık de etmiyoruz. Bu halkın HÜDA PAR'a, HÜDA PAR'ın da bu halka ihtiyacı var. Burada sayamadığımız kadar bölgenin ve ülkenin sıkıntıları var. Onun için hiçbir kimse bize sessiz ve seyirci kalmamızı beklemesin. Bu kurumlar hakka ve halka hizmet için vardır. Tüm idareci ve yöneticiler hesap vermek zorundadır. Bir gün mutlaka yaptıklarımızın hesabını Allah'a vermek zorundayız. İlimiz Bitlis'in yıllardır kronik hal aldığı ve bir türlü beceriksiz yöneticilerin kadim olan bu ile el atamamış, el atan da kendi menfi çıkar ve ya hak ettiği güzelim Bitlis'imizi anlayamamış. Bu yüzdendir ki kültürel miras ve inanç mirasımıza bir türlü kavuşturamamışlar. Çarpık kentleşme, istihdam oluşturma, üretimi artırma, tarihi kültürü imar etmede, halkın isteklerine aciz kalma, bir WC'yi bile çok görme bu ve benzeri yüzlerce sorun ve sıkıntı ilimizde bulunmaktadır.  Ama bizler de şunu diyoruz ki yenilik her zaman iyidir. Yapılacak bu yeniliklerde hak ve hakikat gözetilirse güzeldir."

Kendisini yeniden merkez ilçe başkanlığına layık gören partililere teşekkür eden Çetin Taşkaya ise görevinden Allah'tan muvaffakiyet diledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir