• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

13. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri programına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ayvalık Ticaret ve Sanayi Odası sayesinde Ayvalık zeytinyağının coğrafi işaret aldığını belirtirken, “Şimdi de Avrupa`da tescil ettirmek için girişimlere başladı. Avrupa`da Ayvalık Zeytinyağı bir marka olacak. Biz de bu süreçte her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz. İnanıyorum ki, belediyemizin ve odamızın bu güzel çalışmaları sayesinde, Ayvalığın dünyaca ünlü zeytinyağı, hak ettiği noktaya ulaşacak” dedi​.

Yerli Otomobil Milli Geliri 10 Bin Dolardan 25 Bin Dolara Çıkarma Projesidir

Geçtiğimiz günlerde 5 büyük girişimcinin elini taşın altına koymasıyla yerli otomobil için yola çıkıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, bu projenin milli geliri 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkarma projesi olduğunu anlattı. Hisarcıklıoğlu “2019`da prototip yapılacak, 2021`de de üretim olacak. Türkiye`nin  en önemli projelerinden birisi bu.

2019'da Yerli Prototip Otomobil İnşallah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Geçecek

Hisarcıklıoğlu, "İnşallah şirketleşme süreci 2018'in ilk aylarında bitecek. 2019'da prototip otomobili inşallah Boğaz Köprüsü'nden (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) bu yeni oluşturulan ortaklık geçirecek. 2021'de de inşallah dünya piyasasına sürmek üzere yerli otomobil, Türkiye'nin otomobili çıkacak." ifadelerini kullandı.

13 Saniyede Bir Tane Araba Üretiyoruz

Hisarcıklıoğlu, "Bizim maceramız 1960'da başlıyor. 1960'ta 12 tane 'Devrim' otomobili üretmişiz. O günkü lobilerin tesiriyle benzin koyulmuyor, çalışmıyor ve 'Biz yapamadık otomobili.' diye bırakılıyor. Daha sonrasında montaj sanayi ile müthiş bir sanayileşme başladı. 1996 Gümrük Birliği sonrasında gerek üretim noktasında gerekse bugün her 13 saniyede bir tane araba üretiyoruz. Her 16 saniyede bir Türkiye'de üretilen araba ihraç ediliyor. Bugün Türkiye'nin ihracatı anlamıyla baktığınızda otomotiv ve otomotiv yan sanayi bir numaralı sektörümüz. Tabii müthiş bir altyapı olduğu için artık Türkiye'nin araba üretmesinde hiçbir engel yoktu ama şimdi devir teknoloji devrine dönüyor. Otomobilde yeni bir devrim var. Yeni devrimde de tam zamanlamayı yakalamış olarak yerli otomobili üretmiş olacağız. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun."

Ayvalık İçin Okul Sözü

Öte yandan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı ve meclis üyeleri Hisarcıklıoğlu`ndan ilçeleri için bir lise istedi. TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu da 81 ile yapılacak okulların ardından Ayvalığa da bir okul kazandırma sözü verdi.