• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
"Kur`an hayatımızı şekillendirmek için indirilmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından Şanlıurfa'nın da arasında bulunduğu 46 il ve 100'ün üzerinde merkezde düzenlenen umre ödüllü "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı" Şanlıurfalılarda yoğun katılımla gerçekleşti.

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen Türkiye geneli "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı" bugün saat 10.30'da başlayıp 12.00'de sona ererken, sınava yoğun katılım gösteren çocuklar ilgi çekti.

Düzenledikleri sınav hakkında açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Şanlıurfa Koordinatörü Orhan Bora, Şanlıurfa merkez ilçelerle beraber olmak üzere toplam 12 ilçede ve 30 noktada Kur'an Pınarı Sınavı'nın yapıldığını söyledi.

Şanlıurfa'da toplam 5 bin 600 kişinin sınava katılım gösterdiğini ifade eden Bora, bu sayının çoğalacağını ve Kur'an'ın mesajının her yere ulaşacağını ümit ettiklerini belirtti.

Amaçlarının, toplumun Kur'an'a göre şekil almasını sağlayabilmek olduğunu ifade eden Bora, "Bizim temel amacımız topluma Kur'an'ı götürebilmek, toplumu Kur'an'a uydurabilmek ve Kur'an'a göre şekil almalarını sağlayabilmektir. Biz bu sınavların faydalı olduğuna inanıyoruz. Faydalı olduğuna inandığımız için gerçekleştiriyoruz ve inşallah bu sınavları yapmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki Peygamber Efendimiz veda hutbesinde şöyle bir nidada bulunuyor: 'Ben size 2 emanet bırakıyorum bu emanetlere sarılırsanız, kurtuluşa erersiniz. Bu iki emanette, biri Kur'an; diğeri de sünnetimdir.' Bu konuda biz Kur'an Nesli Platformu olarak, Kur'an'ı Kerim'i bütün topluma götürmek gibi bir hedefimiz var. Toplumun Kur'an'a göre şekillenmesini istiyoruz. Kur'an'a uyulduğu takdirde mahşer gününde, Allah'ın huzuruna çıktığımızda alnımızın ak, başımızın dik olacağına inanıyoruz. Ve bu uğurda mücadele ediyoruz." dedi.

"Kur'an-ı kerim duvarlara asılmak için değil hayatımızı ona göre şekillendirebilmemiz için indirilmiştir"

Bora, "Biz insanlığın kurtuluşu için, insanlığın doğru yola ulaşabilmesi için, Allah'ın bize göndermiş olduğu Kur'an mesajının bütün topluma ulaşması ve bütün toplumun kendini Kur'an'a göre dizayn etmesini istiyoruz. Biz toplum olarak, Kur'an'ı evlerimizde güzel kılıflara koyup, duvarlara asmaya önem veriyoruz, yalnız bilinmelidir ki, Kur'an-ı Kerim, duvarlara asılmak için değil, hayatımızı ona göre şekillendirebilmemiz için indirilmiştir. Bize Allah'ın mesajıdır. Kur'an-ı Kerim'i doğru anlayıp doğru şekilde hayatımıza uyguladığımız takdirde Kur'an ile şekillenip camilerimiz ile bağlarımızı kuvvetlendirdiğimiz takdirde, biz inanıyoruz ki toplum olarak kurtuluşa ereceğiz." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar, Ramazan Casuk -İLKHA)
















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir