• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kur`an Pınarı" meal sınavının heyecanı ilçe merkezlerinde görülmeye değerdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 46 ilde 100'ün üzerinde merkezde düzenlenen "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı" meal sınavı on binlerin katılımıyla gerçekleştir.

7'den 70'e binlerce katılımcının ter döktüğü sınav saat 10.30'da başlayıp 12.00'de sona erdi. Kadın-erkek, genç-yaşlı her yaş grubundan katılımın olduğu sınavda, özellikle çocukların ilgisi ve heyecanı görülmeye değerdi.

Kentlerdeki sınav heyecanın yanı sıra küçük yerleşim yerlerinde de heyecan görülmeye değerdi.

Şanlıurfa/Viranşehir

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen ve halkın yoğun katılım sağlandığı Kur'an Pınarı sınavı Viranşehir'de de düzenlendi.

Sınav ilçenin Kale Mahallesi'nde bulunan Sakarya İlköğretim Okulunda saat 10.30'da gerçekleşti. Sınavla ilgili konuşan platform yetkilisi Kamil Yıldırım, "Kur'an Nesli Platformu olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz Kur'an Meali Sınavını bu yıl da 'Kur'an Pınarı' olarak gerçekleştirdik. Sınavdan önce toplumun her kesimine gittik; esnaflarımıza, köylerimize, bütün okul, öğrenci ve öğretmenlere gittik. Sınav hakkında bilgilendirmede bulunduk. Şu anda görüyoruz ki genç-yaşlı, kadın-erkek her kesimden sınava kalım var." dedi.

Yıldırım, "Bu sınavın amacı insanları günlük hayatlarındaki yanlışlardan uzaklaştırıp Kur'an'la tanıştırmak, Kur'an'la hemhal etmek, gündemin birinci sırasına yerleştirmektir. İnşallah bundan sonraki günlerde de Kur'an ile ilgili etkinliklerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Sınava katılan öğrenci velilerinden Rahime Dinek, "Çocuklarımızı, Kur'an'ı çok daha iyi anlayabilmeleri için bu sınava kaydettik. Şu anda çocuklarımızın sınavdan çıkmasını heyecanla bekliyoruz. Öncelikle bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu tür sınavlar toplumumuz açısından çok önemlidir. İnşallah buna benzer başka sınavlarda olur." dedi.

Öğrenci velilerden Mehmet Acet ise "Kur'an Nesli Platformunun düzenlediği bu tür sınavlar çok faydalıdır. Elhamdülillah bu sınavlar sayesinde yeni neslin Kur'an'la tanışıp büyümesine vesile olunuyor." diye konuştu.

Mustafa Yıldız ise "Öncelikle sınava giren bütün çocuklara başarılar diliyorum. Çünkü bu Kur'an sınavıdır ve herkesin başarılı olmasını istiyoruz. Çocuklarım hakkında hangisi hayırlı ise inşallah o olur. Çocuklarımız kazanırsa inşallah ben de çocuklarımla beraber umreye giderim. Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. İnşallah her yıl Kur'an Pınarı sınavı olur." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa/Hilvan

Hilvan Bağlar Mahallesi Bedrettin Kem İmam Hatip Kız Ortaokulu ve İmam Gazali İmam Hatip Erkek Okulundan yapılan Kur'an-ı Kerim Meal Sınavına çoğunlukla gençlerin ve çocukların katılım gösterdiği görüldü.

Kur'an-ı Kerim Meal Sınavını takip eden HÜDA PAR Hilvan ilçe Başkanı Osman Göçmen, yapılan bu etkinlikten dolayı Kuran Nesli Platformu'na teşekkür etti.

Göçmen, "Kuran Nesli Platformu'nun hazırlamış olduğu bu sınav çok önemlidir. Özellikle halkın Kur'an'ı daha iyi anlayıp onunla kaynaşması ve hayatını ona göre düzenlemesi için yapılan bu sınavı destekliyoruz. Milletin bir nebze de olsa Kur'an'dan, helal haram noktasında bir şeyler öğrenmesi ve özellikle öğrencilerin bu konuda Kur'an'ı daha iyi tanıma konusunda iyi bir adım olmuştur. Bu adımların devam etmesini toplumumuzun menfaati ve geleceği için isabetli bir adım olarak görüyoruz." dedi.

Sınava girenlerden Mehmet Akbıyık da "Sınava fazla çalışma imkânı olmadı, ama kitabı okudum. Geçen sene sınav için kaydımı yaptım ama işten dolayı giremedim. Bu sınavın en güzel faydası Kur'an ile haşir neşir olmaktır. Bu sınavı düzenleyen Kuran Nesli Platformu'ndan Allah razı olsun. Onların gayesi de eminim ki insanları umreye göndermekten ziyade insanların Kur'an ile olan ilişkilerini güçlendirmektir. Toplum olarak Kur'an'a ihtiyacımız çok, ama ilgimiz yok. İnsanların biraz daha ilgi göstermesi lazım. Çünkü Kur'an hayatımızda var olması gereken bir kitap. Allah-u Teâla'nın bize gönderdiği en güzel kitap, hem dünyada hem de ahirette bize yol gösterecek bir kitap." diye konuştu.

Sınava giren erkek ve kız çocukları da sınavı şöyle değerlendirdi:

İrem Düşmez, "Kitabı bir defa okudum. Sınavım güzel geçti. Hz Âdem'in hayatını ve hadisleri de öğrendik. Duaları ve anlamlarını öğrendik."

Ali Cibik, "Kitabı dört defa okudum. Kitap çok güzeldi. Çoğunlukla Kur'an'ın meali ve tefsiri vardı. Bu sınavı çok beğendim, herkese girmelerini tavsiye ediyorum. Bu sınavda İnşallah ödül kazanırız. Zaten bu dünyada kazanmazsak da inşallah ahirette Allah ödülümüzü verecektir. İnşallah bu sınava giren herkes kazanmıştır. Zor soruda vardı kolay da. Bana göre en güzel sure İhlas Suresidir, çünkü Allah'ın isimlerini ve gücünü anlatıyor."

Abdulhekim Göçmen, "Bu tür sınavların daha fazla yapılmasını istiyoruz. Bütün arkadaşlarıma da katılmalarını öneriyorum. Ortaokul, lise ve üniversiteli gençler, bu tür sınavlara katılmalarını istiyorum. Sorular güzeldi, yaklaşık 65 soru çözdüm."

Muhammed Sabri Çatır, "Kitabı okuyarak sınava hazırlandım. Bu sınavda başarı olarak ortalarda olduğumu düşünüyorum. Kitabı üç dört defa okuyup bitirdim. Sorular güzeldi fakat birkaç tanesinde zorlandım."

Mehmet Harmanşah, "Sınav faydalıydı, güzel geçti. Böyle yarışmaların daha sık yapılmasını istiyoruz. Verdikleri kitabı akşam evde okuyarak hazırlandım."

Diyarbakır/Silvan

Kuran Nesli Platformu tarafından bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen sınavda çocuklar, gençler, yaşlı amcalar aynı sıralarda ter döktü.

3 kategoride gerçekleşen sınav büyük heyecana sahne oldu. Umreye gitmeyi hedefleyen katılımcılar, sınavda başarılı olmak için son ana kadar soruları dikkatle çözmeye çalıştıkları görüldü.

Adıyaman/Kahta

Kubilay İlkokulu'nda gerçekleştirilen sınava 245 kişi katıldı. Sınav öncesi duygularını paylaşan katılımcılar, sınava iyi hazırlandıklarını ve birden çok kez sınav kaynak kitabını okuduklarını söyleidler.

Sınava hazırlarken önemli yerleri not aldığını belirten Mehdi Arı, "Kitabı bir kere okudum. Önemli yerlerin altını çiziyordum ve not alıyordum." dedi.

Sınav kaynak kitabını 3 defa okuduğunu söyleyen Barış Bozkurt ise şöyle konuştu: "Sınava çok iyi hazırlandım. Her gün öğlen vaktinde okuyordum. Üç kere kitabı okudum. Çoğunu ezberledim."

Sınavla ilgili bilgi veren Kur'an Nesli Platformu yetkilisi Abdulbaki Güzel, "Her sene Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde sınavlar düzenlenmektedir. Bu sınavın önemi şudur: Kur'an-ı Kerim'i okuyoruz ama anlamıyoruz. Bunu öğrenmemiz için de meal sınavlarına ihtiyaç vardır. Şu anda büyük küçük herkes Kur'an Meali sınavına katılmıştır. Bu şekilde Kur'an'ın içindeki emir ve yasakları öğrenmeye kapı aralamışlardır. Bu tür sınavların Türkiye genelinde sık sık yapılması gerekiyor." dedi.

Diyarbakır/Ergani

Ergani'deki sınav Şehit Aynur Sari İlkokulunda yapıldı. Sınavdan önce okula gelen adaylar kategorilerine göre sınıflara alındı. 3 ayrı kategoride gerçekleştirilen sınavda dereceye girenlerin umreye götürülecek olması adaylarda ayrı bir heyecan oluşturdu.

Kur'an Nesli Platformu Ergani Koordinatörü Cebrail Baran, "Resulullah (sav) 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' buyurmaktadır. Bu bağlamda Kur'an'ı okumak, anlamak ve yaşamak amacıyla bu sınavları düzenliyoruz. Allah-u Teâlâ bu sınava giren, emeği geçen herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.

Elazığ/Palu-Kovancılar

Kur'an Pınarı Meal Sınavı Elazığ'ın Palu ve Kovancılar ilçesinde de halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sınavın katılımcıları yapılan etkinliğin hayırlı bir faaliyet olduğunu, bu ve benzeri programların yaygınlaşarak devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Şırnak/Silopi

Yoğun katılımın olduğu sınav Sefine-i Nuh Derneği koordinatörlüğünde, Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

Sınava giren vatandaşlardan Yahya Melez, "Ben, eşim ve çocuklarımla birlikte sınava çalıştık ve birlikte sınava girdik. Çok güzel bir duygu ve bu tür etkinliklerin çoğalmasını istiyoruz." dedi.

Sınava katılan çocuklardan Amine Tatar ise Kur'an'ın, hayatı aydınlatan bir nur ve onu okumanın da çok önemli bir görev olduğunu belirtti.

Sınavla ilgili açıklamada bulunan Sefine-i Nuh Derneği Başkanı Rıdvan Tatar, "Kur'an düşmanları Kur'an'la aramıza girdiler. Olabildiğince bizi Kur'an'dan uzaklaştırdılar, Kur'an'ın mesajından bigâne bıraktılar. -Allah razı olsun- Bunun farkında olan kardeşlerimiz bir nebze de olsa insanlarımızı tekrar Kur'an'ın mesaj ile buluşturmak, kaynaştırmak için böyle bir sınav tertip ettiler." dedi.

Tatar, "Kur'an Nesli Platformu'nun Türkiye geneli düzenlemiş olduğu Kur'an meali sınavına Sefine-i Nuh Der koordinatörlüğünde ilçemizde bizler de girdik. Elhamdülillah katılım yoğun bir şekilde gerçekleşti. Kardeşlerimiz sınava teveccüh gösterdiler. Bu konuda bize yardımcı olan Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Silopi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci kardeşlerimize buradan teşekkür ediyorum. Sınava katılım gösteren kardeşlerimize başarılar diliyorum. Çocuklarını sınava girme konusunda teşvik eden ailelere de buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kur'an bizim için nurdur, Kur'an müminler için hidayet kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Mardin/Midyat

Kur'an Nesli Platformu üyesi Azim-Der'in organize ettiği sınav merkez ve Midyat'a bağlı mahallelerdeki 31 noktada gerçekleştirildi.

Sınav öncesi ve sonrasında duygularını İLKHA mikrofonuyla paylaşan her yaştan katılımcılar, meal sınavına girdikleri için çok mutlu olduklarını ve faydalı şeyler öğrendiklerini belirttiler.

İmam hatip öğrencisi Nurullah Kaya ,"Cizre'den geliyorum. Midyat'ta okuyorum. Ben bu gelişmeleri bizzat takip ediyorum. Güzel bir çalışma olmuş. İnşallah başarılı oluruz. Bu sınavda elimizden gelen ne ise onu yaparız. Bu çalışmaların devamını diliyoruz. Otuzuncu cüzün tefsiri vardı. Güzel bir çalışma yapmışlar. Bütün öğrencilere tavsiye ederim. Kendime güveniyorum, inşallah bu sınavı kazanacağım. Allah razı olsun bize böyle bir imkan sağladıkları için. Faydası her zaman vardır. Kur'an'ın manasını bilmek çok güzel. Yani sadece Kur'an-ı Kerim'i okumak yetmez. Mutlaka manasını bilmelisiniz ." dedi.

Katılımcılardan Zehra Turgut, "Sınavım iyi geçti. İnşallah iyi sonuç alırım. Bu sınavların yapılması çok iyi. Dinimizle ilgili bilgiler öğrenebiliriz, katılan kişiler için iyi olur. Kitabı okuyanlar için çok kolay olabilir, mesela benim için çok kolaydı. Öncelikle sınavda sureler vardı. Surelerle ilgili bir kaç soru soruldu. Sonra bunların anlamlarıyla ilgili orda geçen şeylerle ilgili tefsir vardı." diye belirtti.

Katılımcılardan Muhammet Korsi , "Ben bugün Kur'an Pınarı sınavına geldim. Bize verilen kitabı okudum. Sınava girdik. Kur'an'ın anlamını ezberledik, kitaptaki süreler çıktı. İnşallah iyi bir sonuç alırız. Kur'an Nesli Platformuna teşekkürlerimi sunuyorum. Kur'an Pınarı çok güzel bir kitap. Allah razı olsun. Sınav çok iyi geçti." ifadelerini kullandı.

Emekli öğretmen Mehmet Akyol , "Kur'an meali sınavına girdim. Güzel geçti. Herkese başarılar. Kur'an'ı öğrenmek okumak güzel. Bu her Müslüman'ın görevidir. Hayatını düzene koymak için Kur'an'ı öğrenmen lazım. Kişinin okuması, öğrenmesi ve amel etmesi lazım. Her yıl bu sınavın yapılması çok güzel. Herkes Kur'an'la tanışıyor. Mesela kitaptan çıkan sorular inceleniyor, bakılıyor, daha güzel akılda kalıyor, daha güzel öğreniliyor, daha kalıcı oluyor." dedi.

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Azim-Der Başkanı Samir Özhan ise şöyle konuştu: "Kur'an Nesli Platformu'na bağlı Midyat Azim-Der olarak Kur'an Pınarı sınavını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Özellikle bu bir buçuk ay içerisinde yaptığımız çalışmalar neticesinde halkımızın yoğun teveccühüyle karşı karşıya kaldık. Midyat'ta bugüne kadar yapılan tüm sınavlara Midyat halkı, özellikle gençler teveccüh gösteriyorlar. Sınava yaklaşık bin 754 kişi girdi. 31 noktada 150 derslikte sınavımızı yaptık." (Sabri Acet, Mehmet Eren, Aydın Evren, Ahmet Uçar, Ramazan Şefkatlı, Süleyman Tunç - İLKHA)

 





























































































































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir