• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Akçakale`de meal sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Kur'an Nesline Kur'an Pınarı" temalı meal sınavı, 100'ün üzerinde merkezde olduğu gibi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gerçekleştirildi.

İlçede bu yıl ikinci düzenlenen sınava çocukların daha fazla ilgi gösterdiği görüldü. Dereceye giren 5 kişinin umreye gideceği sınav, büyük heyecan içerisinde sonlanırken, farklı ödüllerin de dağıtılacağı belirtildi.

İlçede üç ayrı noktada gerçekleşen sınavla ilgili konuşan Kur'an Nesli Platformu Akçakale Koordinatörü Mustafa Duyar, şunları söyledi:

"Günlerdir sınavla ilgili yaptığımız çalışmamız sonrasında ilçede sınava yoğun bir ilgi olduğunu gördük. İlçe merkezinde bulunan iki ayrı noktada, Günören köyünde de bir okulda olmak üzere 3 farklı yerde sınav yapıldı. Gerçekleştirdiğimiz sınava bay-bayan, küçük-büyük her yaştan katılım gerçekleşti. Düzenlediğimiz sınava toplam 400 kişi katıldı. Meal sınavına girenlerin hayatına çok şey kattığımızı düşünüyoruz. Umarımız Kur'an meali sınavı tüm halkımız hayatına yeni bir yön verir."

Sınava giren katılımcılardan İsa Ayyıldız ise "Çok heyecanlandım. Umarım kazanırım. Çok çalıştım ve çalışmakla da okuma alışkanlığım çoğaldı. İnşallah bu tür sınavlar her yıl yapılır." dedi.

Katılımcı bayanlardan Zehra Bozkurt da "Ben bu sınava girmekle şunu öğrendim; İslami ilimleri daha çok okumamız lazım. Kur'an'ı daha çok okumamız lazım. Bu sınavların yılda bir değil de iki üç ayda bir gerçekleşmesini talep ediyorum." diye konuştu. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir