• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
"Kur`an-ı Kerim`i daha iyi anlamak ve yaşamak için bu sınava katıldık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı" meal sınavı Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Gaziantep merkezde 5 noktada ve 2 ilçede gerçekleştirilen sınava binlerce kişi katıldı.

3 kategoride gerçekleşen meal sınavına Gaziantep'te 7'den 70'e her yaştan yoğun bir katılım olurken,  sınav katılan katılımcılar duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Gaziantep'te gerçekleşen bu yıl ki sınava geçen yıla oranla katılımın daha fazla olduğunu ve iki katına ulaştığını belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ekrem Kaplan, cemiyet olarak sınava üye ve gönüllüleriyle destek verdiklerini söyledi.

Kaplan, "Öncelikle biz Kur'an Nesli Platformu'na böyle çok hayırlı bir çalışma yaptıklarından dolayı çok teşekkür ederiz. Bu sınava biz tüm üye ve gönüllülerimizle bu hayırlı hizmete destek vermeye çalıştık. Bu noktada cemiyetimizin bulunduğu mahalledeki bir okulda sınava katıldık. Sınava katılımda geçen yıla oranla daha güzel geçti." dedi.

Çocuklarıyla beraber gelerek sınava katıldığını belirten Hasan Kara, "Sınav güzeldi. Bazı yerlerde biraz zorlanma oldu. Ama genel itibariyle sınav çok güzel geçti. Allah bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun. Bu tür sınavlara herkesin katılmasını istiyoruz. Gerçekten de bu tür sınavlar insanı her türlü konularda özellikle ayetlerin olduğu, tefsir ile mealin olduğu konular olduğu için bu konuda herkesin de bundan sonra bu sınava girmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu karanlık çağda bizi kurtuluşa erdirecek olan Kur'an-ı Kerim'dir"

Tacim Kervancı ise Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak ve yaşamak için bu sınava ailecek katıldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Müslümanlar olarak belki İslam tarihinin en karanlık dönemlerinden birinde yaşıyoruz ve bu karanlık çağda aydınlığa çıkabileceğimiz yegâne bizi kurtuluşa erdirecek olan Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an-ı Kerim Müslümanları bu karanlık çağda aydınlığa ulaştıracağına ve Müslümanların da ancak Kur'an-ı Kerim'i anladıkları zaman inşallah kurtuluşa ereceklerine inanıyoruz. Bundan dolayı Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak, yaşamak için bu sınava katıldık. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bizler Kur'an-ı Kerim'i anlamak ve yaşamaya muhtaçsak onların da bizden daha çok muhtaç olduklarına inanıyoruz."

Rabia ve Sümeyye Kervancı kardeşler ise "Bu sınav çok güzeldi. Sınava katılmak güzel bir duygu oldu. Sınava sadece hediye almak için değil Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek, yaşamak ve hayatımıza da geçirmek için bu sınava girdik. Biz Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlayıp hayatımıza geçirmemiz lazım. Sınav soruları güzeldi. Aynı zamanda da kolaydı. Sınava çalışan için her soru kolaydı." şeklinde konuştular.

6'ncı sınıf öğrencisi Eren Bayramoğlu da "Arkadaşlarımla birlikte sınava girdik. Sınav kolaydı. Bütün sorular çok açıklayıcıydı. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Allah'ın izniyle sınavdan iyi bir puan alarak hediyemi almak istiyorum. Sorular biraz zor olabilir. Ama genelde açıklayıcı sorular vardı. Sınava hazırlandığımız kitapta bizim için iyi oldu. Ayet ve hadisleri öğrendik." diye konuştu.

Sınav vesilesiyle Kur'an-ı Kerim'in mealini okuma fırsatını elde ettiklerini belirten 6'ncı sınıf öğrencisi Eren Kaplan da şöyle konuştu:

"Sınav çok kolaydı. Çalışınca oluyor. Sınavdan iyi bir sonuç bekliyorum. Çünkü sorular kolaydı. Bazı sorularda karıştırdım, ama yine de sınavı iyi geçti. Sınava hazırlandığımız kitaptan peygamberimizin hadislerini, bazı sürelerin nerede nazil olduğunu, kaç ayet olduğunu ve buna benzer güzel konuları öğrendim.

Sınav öncesi aldıkları kitabı okuyarak sınava hazırlandıklarını, bu vesileyle kitaptaki ayet ve hadisleri öğrendiklerini belirten 6'ıncı sınıf öğrencisi Batuhan Demir, 5'inci sınıf öğrencisi Efe Güneş ve 4'üncü sınıfı öğrencisi Medine Koçyiğit, sınavı düzenleyen Kur'an Nesli Platformu'na teşekkür ettiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir