• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Van`da Kur`an Pınarını sevdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen Türkiye geneli  "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı", bugün saat 10.30'da başladı, 12.00'de sona erdi. On binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen umre ödüllü sınav, 46 il ve 100'ü aşkın merkezde düzenlendi. Düzenlenen sınavın bir ayağı da binin üzerinde kişinin katılımı ile Van'da gerçekleşti.

Sınavın birinci kategorisinde olan çocuklar için 60 soru, 2'nci ve 3'üncü kategorisindeki genç ve yetişkinler içinse 80 soru soruldu.

Van'da sınava girenlerin büyük çoğunluğun çocuk, genç ve kadınlardan oluşması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca kimi anne ve babalar ise sınava giren çocuklarının heyecanlarına ortak oldular.

Sınav ile ilgili İLKHA mikrofonuna açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Van İl Koordinatörü Erman Şahin, "Kur'an Nesli Platformu olarak 'Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı' adlı bir Kur'an ilimleri sınavı gerçekleştirdik. Kur'an-ı Kerim'in son cüzü ve ilave olarak Hz. Âdem'in hem yaratılış hem de mücadele meselesi kıssalar şeklinde, bir de içerisinde seçmiş olduğumuz 15 hadis yer almak üzere bu sınavı gerçekleştirdik. Van genelinde toplam bin 200 katılımcı var. Biri Erciş ilçemiz olmak üzere 4'ü Van'da toplam 5 okulda sınav gerçekleştirdik. Bunun akabinde 3 kategori şeklinde yaş gruplarına ayırdık." şeklinde konuştu.

"Kaybedeni olmayan bir sınav"

Amaçlarının Kur'an'dan uzaklaşan toplumu tekrar Kur'an ile buluşturmak olduğunu belirten Şahin, "Evet, ödül olarak umre, bilgisayar vs. vardı ama bizim amacımız bu kitabı okutmak, bu kitabın okunmasına bir nevi olsa katkı sağlamaktı. Kaybedeni olmayan bir sınavdır. Herhangi bir ödül kazanılmasa bile sonucunda Kur'an'da geçen ilimleri öğrenecekler. Toplumu cehaletten kurtarıp Kur'an ile tanıştırmaya vesile olmuşsak bu bizim için büyük bir gururdur. Biz, bunu her yıl düzenlemeye gayret edeceğiz. İnşallah seneye biraz daha hazırlıklı bir şekilde çalışarak kardeşlerimizi, çevremizi buna davet ederek kat be kat artırarak insanlara ulaştıracağız. Sayı önemli değil bizim için, amaç onu okutmaktır. Uzak kaldığımız Kur'an'ımızla iç içe olmayı hedefliyoruz. Kardeşlerimize tavsiyemiz de daha çok gayret edip bu sınava katılmaları, okumaları ve okutturmalarıdır." diye konuştu.

Öğrencisini sınava girmesi için getiren Deniz Yazıcı, çocuğu için heyecanlı olduğunu belirterek, "Çok güzel bir duygu, inşallah her şeyin hayırlısı olur. Herkes için de hayırlısını diliyorum." temennilerinde bulundu.

Bir diğer veli Hediye Gündüz ise "İnşallah hayırlısı olur. Ben burada sınava giren bütün öğrenciler için hayırlısını istiyorum. Hak eden umreye gider, inşallah oradaki duyguyu yaşar. Ben umreye gitmişim oranın duygusu bambaşkadır. İnşallah orayı arzulayan gider." ifadelerini kullandı.

Mutlu olduğunu dile getiren veli Leyla Karakoç da "Çocukların böyle bir sınava teşvik edilmesinden dolayı mutluyuz. Dinlerini öğrenmesi için çok güzel bir şey. Bütün öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Çocuğum yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. 2 hafta içerisinde kitabı 2 defa bitirdi. Artık sonucu bekliyoruz. İnşallah güzel sonuçlar alır. Ödül hedefi yok sadece bilgiyi amaçlıyor." diye konuştu.

Sınava giren öğrencilerden Havin Koç, "Bize bir kitap verildi. O kitaba çok çalıştık. Bisiklet almak istiyorum." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Beritan Koç ise "Birinci kategoriden sınava girdim. Sınava iyi çalıştım, ama şu an stresliyim. Tablet almayı istiyorum." dedi.

Sınav sonrası duygularını paylaşan Emine Algül, "Sınava okul derslerim ile birlikte çalışıyordum. Elimden geldikçe çalışıyordum, sınavımda güzel geçti. Birinci hedef olarak ailemle birlikte umreye gitmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sınava ailesi ile birlikte hazırlandığını söyleyen Ezgi Ezer Cancan ise hazırlık süresince eve güzel kokuların sindiğini ve evin bereketlendiğini dile getirdi.

Cancan "Ailemle birlikte hazırlandık. Her akşam sınav ile ilgili aramızda konuşup anlatarak tefsir ediyorduk. Allah'ın ayetleri evimize bereket getiriyordu. Oraya güzel kokular iniyordu. O güzelliği yaşamak çok güzel. Sınava birinci kategoriden girdim. Ödül olarak umreye çok gitmek istiyorum. Dualarınızı da bekliyorum." şeklinde konuştu.

Hedefinin Kur'an-ı daha iyi anlamak olduğunu ifade eden Şükran Tay, şunları söyledi: "Sınava çocuklardan dolayı pek çalışamadım ama yine de memnunum, yani sınava girdiğim için pişman değilim. Güzel geçti. 3'üncü kategoriden sınava girdim. Hedefim kesinlikle ödül için değildi. Hedefim sadece Kur'an'ı daha iyi anlamaktır."

"Hedefim Kur'an'ı Kerim'den faydalanabilmekti"

Sınava girmesindeki amacının Kur'an-ı Kerim'den faydalanmak olduğunu söyleyen İrem Öztunç ise "Ben sınava son 10 gün kala kaydımı yaptım. Zaten bu sınavların amacının insanları Kur'an-ı Kerim'e yönlendirmek olduğunu düşünüyorum. Kur'an-ı Kerim sonuçta Allah-u Teâlâ tarafından bizler için gönderilmiştir. Meale yönelirsem Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlar ve Allah-u Teâlâ'nın bana emrettiği şeyleri daha iyi anlarım. Kitabı bir defa bile bitirmedim, ama elimden geldiği kadar okumaya çalıştım. Okuduğum şeylerin ezbere dayalı olmaktan çok anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım tüm kardeşlerimizde böyle okumuştur. Hedefim ödül kazanmak değil, Kur'an-ı Kerim'den faydalanabilmekti." diye konuştu.

Bir diğer öğrenci Muhammed Yasinoğlu da "Sınav çok güzel ve basitti. Sınav öncesinden kitabımızı aldık ve okuduk. Sınav'da Kur'an-ı Kerim'in son cüzündeki ayetler sorulmuştu. Hedefim ise bisiklet almaktır." dedi.

Sınava not alarak çalıştığını söyleyen Ferit Güzel ise tablet kazanmak istediğini söyledi.

"Burada asıl gaye Kur'an'ı anlamaktır"

Asıl gayesinin Kur'an-ı Kerimi anlamak ve yaşamak olduğunu dile getiren İhsan Yıldırımçakar, "Öncelikle bu sınavı tertipleyen Kur'an Nesli Platformu'na bu hayırlı çalışmalarından dolayı teşekkür etmek gerekiyor. Şu an İslam coğrafyasının içinde bulunduğu durum malumdur. Sınavın ana teması gördüğüm kadarıyla İslam coğrafyasının içinde bulunduğu durumun ana sebebi Kur'an'dan uzaklaşmak olduğuna değiniliyordu. Gerçekten de şu an içinde bulunduğumuz bu fitne ve fesadın en büyük sebebi de Kur'an'dan uzaklaşmış olmaktır. Bu noktada bizim daha fazla Kur'an'a yönelmemiz ve anlamamız gerekiyor. Bu noktada elimizden geleni de yapmamız gerekiyor. Burada asıl gaye Kur'an-ı anlamaktır. Daha iyi anlayıp yaşayabilmektir ama yine de sınavda iyi bir derece yapmak isterim, niyetimde de o var." diye konuştu. (Erkan Karadağ - İLKHA)
























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir