• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
7-70 Kur`an Pınarı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen umre ödüllü "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı" 7'den 70'e bir katılımla gerçekleşti. Heyecanlı çocukların ve umre ödülünü hedefleyen yaşlı amcaların beraber ter döktükleri sınav, 10.30'da başladı 12.00'de sona erdi.

Erkekler, Karacadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kadınlar ise Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde sınava girerekken, Azıklı (Nisibin) köyünde de ilk kez meal sınavı düzenledi.

3 ayrı kategoride düzenlenen sınavla ilgili açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Siverek Koordinatörü Mehmet Aydın, 2011 yılından bugüne meal sınavı düzenlediklerini belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur'an Nesli Platformu olarak bir sınav düzenledik. Bu sınav ile ilgili amacımız Kur'an-ı Kerim'in daha iyi anlaşılması ve hayatımıza yansımalarının daha fazla olmasıdır." dedi.

Sınav ile ilgili hazırlık sürecine de değinen Aydın, "Siverek ilçe koordinatörlüğü olarak sınavla ilgili çeşitli hazırlıklar yaptık. El ilanları ve afişler bastırıp, dağıttık. Okullarda sınav ile ilgili tanıtımlar yaptık. Sınava yaklaşık olarak bin 130 kardeşimiz başvurdu. İnşallah Kur'an-ı Kerim'in daha iyi anlaşılması ve hayatımıza ve toplumumuza daha iyi yansımalarının olması için bu sınavın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir kez daha sınava giren tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir