• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Batman`da Kur`an Pınarıyla coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen Türkiye geneli "Kur'an Pınarı Sınavı", bugün saat 10.30 ile 12.00 arasında Batman'da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. 3 ayrı kategoride umre ödüllü Meal Sınavı, onlarca merkezde yapıldı.

Batman merkezde 21 noktada ve 4 ilçede gerçekleştirilen sınava binlerce kişi katıldı. Sınava saatler kala aileler çocuklarıyla birlikte sınavın yapılacağı okulların önlerinde toplanmaya başladı.

Dereceye girenlere başta umre olmak üzere birçok ödülün verileceği sınav ile ilgili bilgi veren Kur'an Nesli Platformu Sekreteri ve Batman Koordinatörlerinden Salih Güzel, "Bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da il merkezimizde 21 ayrı noktada ve 4 ilçemizde sınavımızı gerçekleştirdik. Türkiye geneli yapılan bu sınavda Batman halkının bu noktada Kur'an'a olan aşkını bir daha müşahede ettik. Yoğun bir katılım vardı. Müracaatlarda da Batman en öndeydi. Bu yönüyle hem katılım açısından hem sınava girme açısından yoğun bir katılım var. Bu bizi sevindiriyor. Batman'da her hangi bir sıkıntı yaşamadık." dedi.

"Gelecek nesillerin Kur'an'a yaraşır bir nesil olacağı kanaatindeyiz"

Güzel, "İklim şartlarının güzel olması, katılımı etkileyen unsurlardan biriydi. Halkın ilgisi bunda en önemli husustur. Bugün için Batman gerçekten başka bir Batman. Katılımcıların yoğunluğu velilerin çocuklarına sahip çıkışı, okul önlerinde çocuklarıyla gelen velilerin çocuklarını beklemeleri bizi ayrıca duygulandıran bir noktadır. Buna baktığımızda gerçekten halkımızın çocuklarına Kur'an-ı Kerim'in eğitimi noktasında büyük bir ilgilerinin olduğu kanaati bizde hâsıl oldu. Tabi bunları gördükçe gelecek yıllara dair hesaplar katlanarak artıyor. Çünkü teveccüh görülen bir faaliyet, bir davranış, bir sonraki yıllarda katlanarak büyüyor. Biz bunu Batman'da açıkça müşahede ettik. Çalışmalarımız daha fazlasıyla sürecek ve gelecek nesillerin Kur'an'ın nesline yaraşır bir nesil olması noktasında olumlu adımlar olacağı kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

Bu sınavı hazırlayanlara teşekkür ederek başlayan sınava girenlerden Münevver Yakut, "Şunu bilmemiz gerekir ki şu an günümüzde gençlerimiz öyle bir bataklığa sürükleniyor ki bu sınavı düzenleyenler ve bu kitapları bize dağıtanlara çok teşekkür etmemiz gerekir. Çünkü bize tekrardan Allah'ı peygamberini ve Kur'an-ı Kerim'i, Allah-u Teâlâ'nın emirlerini hatırlattıkları için. Bu sınavları düzenleyip karşılığında ödüller verdikleri için bize iki şey kazandırıyorlar. Hem dünyada bize bir kazanç hem de Allah-u Teâlâ'yı anlayabilmemiz için ayrıca bir kazanç sağlıyorlar. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." diye konuştu.

Her yıl yapılan bu sınav dolayısıyla tüm yetkililere teşekkür eden Hacer Gündüz, bu tür sınavların devamını dileğini, çocuklar ile gençlerin daha çok ilgi gösterip ve her yıl yapılması gereken bir sınav olduğunu söyledi.

Bu sınavı düzenleyen ve aracı olanlara teşekkür eden Şehmus Üzüm, çok güzel ve faydalı bir çalışma olduğunu, bu vesileyle insanların Kur'an'ı biraz daha tanıdıklarını ifade etti.  

Çocuklarıyla beraber gelerek sınava katıldığını belirten Necat Tekak, şunları dile getirdi: "Bu sınavı düzenleyenlerden Allah-u Teâlâ razı olsun. Bizler çok memnunuz. Kur'an Nesli Platformu çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bu sınavlarla insanlarımız Kur'an'ı tanıyor. Bu sınavların devamlı olmasını istiyoruz."

Sınava katılanlardan Şemsettin Öztürk, şunları söyledi: "Sınav gayet güzeldi, çalıştık. Çok güzel geçti. Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu sınavda kaybetmek yok, sınav başlı başına bir hedefti."

"Bu tür etkinliklerin yapılması İslami açıdan çok önemli ve çok gereklidir"

Çocuklarını sınava getirip heyecanla çıkmalarını bekleyen velilerden Mustafa Gün, "Bugün iki kızımı sınava getirdim. Bu sınava hazırlık yapmışlardı. Çocuklarımı bıraktıktan sonra okul avlusunda onları bekledim. Bu sınav programını yapan kuruma teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin yapılması İslami açıdan çok önemli ve çok gereklidir." şeklinde konuştu.

Çocuklardan Betül Orhan, Hicret Gün, Seher Aslan, Hicran Tekin, Firdevs Gündüz, Devran Öztürk, Aydın Esinti, Mehmet Gömek, Ömer Tahir Ak ve Şehmus Rüzgar, sınav öncesi aldıkları kitabı okuyarak sınava hazırlandıklarını ve hediye almayı umduklarını söylediler. (M. Sait Çelik - İLKHA)






























































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir