• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Kur`an Pınarı Gaziantep`e aktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı" temasıyla düzenlenen Kur'an-ı Kerim meali sınavı Türkiye genelinde 46ilde olduğu gibi Gaziantep'te yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Katılımcılar, sabah saatlerinden itibaren giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Kimlik kontrolünün ardından katılımcılar sınav görevlileri tarafından kendileri için ayrılan sınıflara alındı.

3 ayrı kategoride gerçekleşen sınavda birinci ve ikinci kategoriden sınava giren katılımcı 60 soru sorulurken üçüncü kategoriden sınava giren katılımcılara ise 80 soru soruldu. Katılımcılara sınav için 120 dakika süre verildi.

Sınava katılanların çoğunluğu çocuk, genç ve kadınlardan oluşması dikkatlerden kaçmazken, sınava ilk defa girenlerin ise heyecanlı oldukları gözlendi. Hazırlıkların tamamlanmasıyla katılımcılara sınavda uyulması gereken kurallar sınav görevlilerince hatırlatılırken, sınav saat 10.30'da başladı.

Sınavla ilgili bilgi veren Kur'an Nesli Platformu Gaziantep Sözcüsü Adem Kılınç, genç-yaşlı, kadın-erkek yoğun bir ilginin olduğunu söyleyerek, tüm katılımcılara başarılar diledi.

Sınava geçen yıla oranla katılımın daha yoğun olduğunu belirten Kılınç, "Kur'an Nesli Platformu'nun bugün düzenlemiş olduğu 'Kur'an Pınarı Sınavı'na geçen yıla oranla katılımın yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Geçen yıla oranla sınava katılım iki katına çıktı. Geçen yıla nazaran büyük katılım oldu. Hem geçen yıl küçük çocukların sayısı daha azdı. Fakat bugün bu oran arttı. Aynı şekilde yetişkin kategorisinde de bir artışın olduğunu gördük. Yani bu yıl sınavımıza katılım geçen yıla oranla daha da fazla oldu. Kur'an Nesli Platformu'nun amacı Kur'an'ın mesajını insanlara götürmektir. Bundan dolayı bu sınav düzenleniyor." dedi.

Kılınç, "Bu sınav Gaziantep merkez dışında dört ilçemizde de gerçekleştirmektedir. Şehitkamil, Şahinbey, Nizip ve Araban ilçelerinde de sınav heyecanı var. Aynı şekilde ilçelerdeki sınav katılım oranına baktığımızda sınava katılanların sayısı iki katına çıkmıştır. Bu yıl sınavımıza bin 410 kişi başvurdu. Kayıt yapanların tamamı da sınava girdi. İnşallah ümit ediyoruz ki bir sonraki yıl inşallah bu sayı daha da artacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bu sınavı düzenlememizdeki genel amacımız da peygamber efendimizin de bir hadisinde buyurdukları gibi 'İnsanların en hayırlısı Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir. Biz de bu düsturla bu sınavı düzenliyoruz." Diyen Kılınç, son olarak şunları söyledi:

"Toplum içerisinde ahlaki yozlaşma her geçen gün artmaktadır. Biz de toplumu ıslah etme adına bu sınavı düzenlemiş bulunmaktayız. Toplum genel itibariyle Kur'an'dan uzaklaşınca ahlaki bir yozlaşma içerisine gidiyor. Bizim de buradaki amacımız bu toplumu tekrardan düzelebilmesi için Kur'an'ın mesajını ve amacını anlatabilmektir. Bizler bu mesajı insanlara anlatmak istiyoruz. Sınava genç, yaşlı, çocuk ve kadın her gruptan insanın katıldığını görüyoruz. Hatta sınava katılan yetişkinlerin sınava gelirken yanlarında eşleriyle ve çocuklarıyla geldiğini görüyoruz. Bu da insanların Kur'an-ı Kerim'e olan saygı ve sevgisini gösteriyor. Bu durumda tabii ki bizi memnun ediyor." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir