• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
 Bize düşen Kur`an-ı insanlara ulaştırmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından, 46 ilde umre ödüllü gerçekleştirdiği "Kur'an Pınarı Sınavı" heyacanı Bitlis'te de yaşandı.

Bitlis merkez, 6 ilçe ve bir beldede gerçekleştirilen sınava binin üzerinde kişi katıldı. Sınava saatler kala aileler çocuklarıyla birlikte sınavın yapılacağı okulların önlerinde toplanmaya başladı. Bitlis Lisesi'nde sınava girecekler, sınava bir saat kala okulun önünde toplandı. Sınava katılanların büyük çoğunluğunu çocuklar ve gençler oluştururken, sınava ailelerin duyarlılık gösterdiği gözlemlendi. Saat 10.30'da Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te de yoğun bir katılımla başladı. Öğrenciler içerde ter dökerken, aileler ise dışarda heyecanla bekleyip, dua ettikleri görüldü.

Gerçekleştirilen sınavla ilgili açıklamada bulunan Kur'an nesli Platformu Bitlis Temsilcisi Suphullah Uysal, bu yıl sınava katılanların oranının geçen yıla nazaran yüzde 90 artış sağlanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

"Düzenli bir çalışma yürüttük"

Uysal, "Bu yıl Kur'an Nesline, 'Kur'an Pınarı Sınavı'na girdik. Yoğun bir çalışma yaptık. Biliyorsunuz, en büyük izzet ve şeref Kur'an'a yapılan hizmettir. Peygamber Efendimiz(sav), "Hangi kavim Kur'an'a hizmet etmişse, Allah o kavmi yükseltmiş. Hangisi de Kur'an-ı terk etmişse, Allah o kavmi alçaltmıştır.' buyuruyor. Kur'an'ın sönmez ve söndürülemez bir nur olduğunu söylen üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin yolunda giderek, Allah'ın izniyle Kur'an'a hizmet etmek için bu yıl da Kur'an Nesline 'Kur'an Pınarı' kitabın yarışması için düzenli bir şekilde kardeşlerimizle birlikte çalışma yaptık." dedi.

"Geçen yıla nazaran bu yıl katılım oranı yüzde 90 arttı"

Merkez ve 6 ilçe ile bir beldede sınav yaptıklarını dile getiren Uysal, bu yıl katılım oranının geçen yıla nazaran yüzde 90 artış sağlandığının altını çizerek, şunları söyledi: "Bitlis merkez, 6 ilçe ve bir beldemizde sınav yaptık. Bu yıl katılım oranı geçen yıla nazaran yüzde 90 artı. Toplam bin 88 müracaat edenlerin içinde bin 40'ı onaylıdır. En yoğun katılım ise 530 kişiyle merkezde oldu. Tabi ilimizde, ilçelerimizde, beldemizde gayret eden bütün kardeşlerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Allah hepsinin hayrını cennet ile mükâfatlandırsın inşallah."

"Bize düşen Kur'an'ı insanlara ulaştırmaktır"

"Bize düşen Kur'an-ı insanlara ulaştırmaktır." diye Uysal, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde hiçbir maddi külfetten sakınmayarak, kendi yağımızda kavrularak, imkânlarımızı kullanarak insanlara ulaştık. İnsanlarımızın en büyük heyecanı umreye gitmektir. Geçen yıl dereceye giren Bitlis'ten öğrencilerimiz oldu. Bu yıl da yüksek oranda bir başarı bekliyoruz. Gerçekten öğrencilerimiz çok heyecanlı ve gayretlidirler. İlim ve irfan merkezi, evliyalar diyarı olan Bitlis'imizin Kur'an'a hizmette en yükseğe çıkmasını istiyoruz. Bunun için de öğrencilerimiz sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okulun önünde toplandılar. Hepsine başarılar diliyorum. Ülke genelinde bize yardımcı olan bütün kardeşlerimize, hasetten valimize, il eğitim müdürümüze, ilçe milli eğitim yetkililerine, okul idaresi ve yetkililerine, din görevlilerimize, müftümüze teşekkür ediyoruz, bu konuda bize destek oldular. Allah kendilerinden razı olsun. Allah hepimizi Kur'an ile haşretsin. Kur'an'ın yolundan ve çizgisinden ayırmasın."

Öte yandan sınava katılan öğrenciler ise birçok kez kitabı bitirdiklerini belirterek, sınav sonunda dereceye girmeyi umduklarını belirttiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir