• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Yemen`de çatışma: En az 40 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen'in güneyindeki Taiz kentinde son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarından yaklaşık 40 kişinin öldüğü, hükümete bağlı Ordugüçlerinden ise 7 askerin yaralandığı belirtildi.

Taiz'deki Ordu Komutanlığı Sözcü Yardımcısı Albay Abdulbasit el-Bahr, Husiler ve Salih yanlılarının son 24 saat  içinde Taiz'in çeşitli bölgelerinde orduya ait mevzilere saldırılar  düzenlediğini, ordu güçlerinin de bu saldırılara karşılık verdiğini" belirtti.

Husiler ile Salih yanlılarının, idari olarak Lahic'e bağlı olan Taiz'e  sınır konumdaki El-Mukatara ilçesindeki askeri mevzilere de saldırdığını aktaran  Bahr, Taiz'in tek ana girişini kapatmakta başarılı olamayan Husilerin son  saldırılarla iki kent arasındaki yolu kapatmak ve Aden'e giden bağlantıyı kesmek  istediğini ifade etti.

Bahr, söz konusu saldırı ve ardından çıkan çatışmalarda Husiler ve  Salih yanlılarından yaklaşık 40 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını  belirtirken, ordu güçlerinden de 7 askerin yaralandığını kaydetti.

Bahr ayrıca yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir