• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Van`da 2 milyon liralık tekstil fabrikası kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi İstanbul'da olan bir tekstil firması tarafından Van'ın İpekyolu Caddesi üzerinde Atatürk Stadyumu karşısında 2 milyon liralık dev yatırım yaparak tekstil firmasını Van'a kazandırdı.

2011 yılında İstanbul Bahçelievler'de kurulmuş olan tekstil firması İstanbul Merkezinde 250 kişiye iş imkânı sağlıyor. Aylık iş üretimi 500 bin adet olan firma Van'da İpekyolu Caddesi Atatürk Stadyumu karşısında yeni açtığı şubesinde 300 kişiyi istihdam edecek. Firma günlük 20 bin adet ürün üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor.

Açılış programında konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, geçmişte tekstil kent gibi söylemlerin hayal olduğunu ifade ederek, "Van'ın bir tekstil kenti olmayacağını kimse iddia edemez. Tekstil kente gittiğinizde o kardeşlerimizin çamur içerisinde nasıl harikalar meydana getirdiğini bu iş burada olmaz, tutmaz diyen herkesi nasıl utandırdığını göreceksiniz. Şu anda Allah'a hamd olsun Ankara'dan İstanbul'dan buraya tecrübelerini taşıyanlar, sadece Van tekstil kente değil onunla birlikte Van'ın ilçelerinin sınırlarına da taşınanlar bugün hamdolsun yaklaşık 3 bin insanı çalıştırıyorlar. Bu 3 yıl önce bir hayaldi." dedi.

"Tüm yatırımcıları Van'a davet ediyoruz"

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise geliştirmiş oldukları meslek edindirme kurslarının devam ettiğini belirterek yatırımcıları da Van'a davet etti.

Özgökçe "Bizler yerel yönetimler olarak bu şekilde tekstilin memleketimizde yeni yatırımların önünü açabilmek adına Tuşba Belediyesi olarak TUŞMEK projesini geliştirdik. Bu Projeyle özellikle bayanlara altın bilezik olan bir meslek öğreteceğimizi söyledik. Bizlerin bu istihdama yönelik olarak meslek edindirme kurslarımız devam ediyor. Biz bunlara devam edeceğiz hazır olan kardeşlerimizde bu ortamlarda iş bulacaktır. Buraya yönelik olan bu avantajları kullanacakları için tüm yatırımcıları Van'a davet ediyoruz. Van'ımız hamd olsun huzuru bulduktan sonra Allah'ın izniyle birçok yatırımcıyı buraya çekecektir." diye konuştu.

Konuşma Firma Yönetim Kurulu Başkanı Fadullah Çiçek'in Fabrika hakkında bilgi vermesi ile devam etti.

"Şirket olarak burada 300 kişiyi istihdam edeceğiz"

Firma hakkında bilgi vererek 300 kişinin istihdam edildiğine değinen Çiçek "Ülkemizin lokomotif taşlarından olan tekstil sektörümüz ülkemize sağladığı katma değerin yanı sıra özellikle istihdam konusunda ülkemizde değerli bir yer teşkil etmektedir. Bu manada bakıldığı zaman güzide şehrimize gerek mesleki gerekse ekonomik olarak birçok katkımızın olacağını düşünüyoruz. Doğup büyüdüğümüz bu güzel şehrimize insanımıza bizim bir vefa borcumuz vardı. Bizlerde bu sebeple bu şehri tercih ettik.  Şirketimiz olarak burada 300 kişiyi istihdam edeceğiz günlük yaklaşık 20 bin adet iş üretmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Firma edilen duaların ardından kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Açılış törenine Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba Beledi Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. (Erkan Karadağ-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir