• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye geneli hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri, İç Anadolu'nun güney kesimleri ile Muğla, Kırıkkale, Kırşehir, Düzce, Zonguldak, Bartın, Gaziantep, Kilis ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Hakkari çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: İç kesimlerde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Hatay kıyıları, öğle saatlerinden sonra bölgenin kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm)olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.,

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinin yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde hava durumu

Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu güneybatıdan, akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğleden sonra kuzeydoğudan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m öğleden sonra 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege: Parçalı bulutlu, açıkları ile Güney Ege'nin güneyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) gece kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m öğleden sonra kuzeyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece doğusu güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) gece 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m akşam saatlerinden sonra orta ve batısı 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Parçalı çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir