• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ölümlü kazaların yaşandığı yolda genişletme çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sık sık ölümlü kazaların yaşandığı Gaziantep-Nizip yolunda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yolun en kısa süre içerisinde duble yol olması için çalışmaların yoğunlaşacağını söyledi.

Gaziantep'in Nizip ilçesine giden yolda yakın zamanda başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Gül, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gaziantep'te yaşayan herkes ölümlü bir kaza haberi duyduğunda 'yine bu yol mu?' diye sorardı. İnşallah yolun tamamlanmasıyla birlikte bu acılar da geride kalmış olacak. Şubat 2020'de teslim edilecek yolun daha erken bitmesini bekliyoruz." dedi.

Yapımına başlanan yolun sadece Gaziantep için değil bölge içinde daha konforlu bir ulaşım imkanı sağlayacağını belirten Gül, "Gaziantep-Birecik duble yol çalışmasını yerinde inceleme üzere geldik. Belediye başkanımız, valimiz ve diğer belediye başkanlarımızla burayı incelemek üzere geldik. Burası gerçekten birçok ölümlü kazanın yaşandığı birçok hayatın kaybedildiği ve hepimizin birçok acı anılarla bildiği bir yol. Bölgemiz ve ülkemizin sıkıntılı yerlerden birisiydi. Cumhurbaşkanımız, başbakanımızın ve ulaştırma bakanımızın da bu konudaki özel gayretleriyle burası ihale kapsamına alındı ve bir proje yapıldı."dedi.

Projenin maliyetiyle ilgili de bilgi veren Gül, "Yaklaşık 190 milyonluk bir proje. Gaziantep'ten Birecik'e kadar olan bir yol çalışması başladı. İnşallah sadece Gaziantep için değil bölgemiz içinde daha konforlu bir ulaşım, bir trafik imkanı sağlayacaktır. Gaziantep'te yaşayan herkesin bir kaza haberi duyduğunda 'yine bu yol mu?' diye hep sorardı. Bu yol birçok tanıdığımızın hayatını kaybettiği acılarla dolu bir yol. Firma sahibiyle de görüştük inşallah daha erken bir tarihte bitmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarını başlatacaklar, bizlerde takip edeceğiz. İnşallah bir an evvel biter ve Gazianteplilere bir hediyemiz ve bir yatırımımız olur. Gaziantep'e ve hemşerilerimize inşallah hayırlı olur. Şubat 2020 öngörülen projedeki hedef 2020'den önce bitirmek. Müteahhidimiz bunu daha erkene çekme konusunda bize söz verdiler. Bizde her türlü desteği vererek inşallah daha erken bir tarihte bu yolu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Gül'e Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Şahinbey Belediye Başkanı  Mehmet Tahmazoğlu,  Şehitkamil Belediye Başkanı  Rıdvan Fadıloğlu da eşlik etti.

Bakan Gül, incelemenin ardından Gaziantep Valiliğinde kamu kurumları müdürleri ile değerlendirme toplantısına katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  





















Bu haberler de ilginizi çekebilir