• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Haşimi Türkiye`den Umudunu Kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hakkında çıkarılan tutuklama kararının ardından Kürdistan Bölgesine sığınan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Suudi Arabistan’a sığınmak için temaslarda bulunduğu bildirildi.
 
Ürdün’de yayımlanan ed-Dustur gazetesi, kendilerine açıklamada bulunan Kuzey Iraklı bir kaynağın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık haşimi’nin Suudi Arabistan’a sığınmak için temaslarda bulunduğunu söylediğini bildirdi.
 
Tarık Haşimi’nin Türkiye’ye sığınmak için yaptığı görüşmelerin başarısız olması üzerine Suudi Arabistan’a yöneldiğini belirten gazete, Ürdün hükümetinin ise Haşimi’nin sığınma talebine henüz cevap vermediğini yazdı.
 
Ed-Dustur gazetesine açıklamada bulunan kuzey Iraklı kaynak, Suudi Arabistan’ın Tarık Haşimi’nin sığınma talebini Irak içerisinde Haşimi’nin yargı süreciyle ilgili bir uzlaşmaya varılamaması şartıyla kabul ettiğini söyledi.
 
Irak yargısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında koruma görevlileri aracılığıyla terörist eylemlere karışmak suçlamasıyla tutuklama kararı çıkarmıştı.
 
YDH
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir