• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Batman`da Gerginlik Çatışmaya Dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - YSK` nın bağımsız milletvekillerine yönelik verdiği karar sonrası yaşanan gergin ortam Batman`a da yansıdı. Bugün saat 13.00 de demokrasi çadırı önünde toplanan ve sanat sokağına yürümek isteyen BDP`li gruba polis müdahale etti. Yapılan müdahale sonrası belediye önü savaş alanına döndü. Gaz bombalarının ve taşların havada uçuştuğu karşılıklı çatışmada polis ve göstericiler arasında yaralananlar oldu.

 

 

Polisin müdahalesi sonucu demokrasi çadırı önünde toplanan kalabalık dağıtıldı. Ancak göstericiler ara sokaklardan tekrar çadıra gitmek istediler. Polissin ondan fazla kişiyi gözaltına aldığı ve gözaltına alınanların sayısının giderek arttığı öğrenildi.

BDP`liler ile polis arasında gerginlikler devam ediyor. Yer yer patlama sesleri gelen belediye önü atılan gaz bombaları ve havai fişeklerden duman altında kaldı. Öte yandan Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde dün yaşanan gerginlikte ölen gencin taziyesine giden ve şu saatlerde Batman`a gelmeleri beklenen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirataş ve BDP Batman Milletvekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Atan`ın Batman`a gelmesi ile kargaşanın daha farklı boyutlara ulaşması bekleniyor.


Eski çevik kuvvetin olduğu karakola ses bombası atıldığı şeklinde haberler geliyor.

Silahla 1`i Polis 2 Kişi Yaralandı

Olaylarda polis memuru Hamdi K. 6 kurşunla yaralandı. Yine Petrolkent Mahallesi`nde bulunan Atatürk Lisesi`nde çalışan odacı M.Ali G. olduğu öğrenilen vatandaş silahla yaralandı. Yaralıların özel Medical Park Hastanesi`ne kaldırıldıkları öğrenildi. Polisin ameliyata alındığı ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olaylar halen devam ediyor.

M.Salih Özcan, M.Sait Çelik-İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir