• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
Gürcü Tea Qvelashili: `Anladım ki İslamiyet Hak Dindir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gürcistan`a çalışmaya giden Batmanlı İhsan Kayra, Gürcistan`da Tea Qvelashili ile tanıştı. Müslüman arkadaşı sayesinde İslamiyet`i merak eden Gürcü Tea Qvelashili araştırdıktan sonra İslam`ı kabul etti.

Bu süre içinde Batmanlı gençle nişanlanan Gürcü Tea Qvelashili Batman`a gelin olmaya hazırlanıyor. Tea Qvelashili nişanlısı ile beraber Batman İl Müftülüğüne müracaat ederek resmi olarak İslamiyet`e geçmek istediğini beyan etti. Yapılan başvuru üzerine Gürcü Tea Qvelashili, müftülükte düzenlenen ihtida merasimi ile Sevda ismini alarak resmen Müslüman oldu.

Batmanlı nişanlısı İhsan Kayra ile yakın zamanda dünya evine girecek olan gelin adayı Sevda, "İslamiyet`i merak edip araştırdıktan sonra fark ettim ki, Hazreti İsa`nın (as) ve Hazreti Muhammed`in (sav) tebliğ ettikleri dini emirler aynı doğrultuda. Anladım ki İslamiyet hak dindir. Bunun üzerine İslamiyet`i seçmeye karar verdim. İçimde daha önceden var olan huzur eksikliğini İslam`da buldum" şeklinde konuştu.

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar İslamiyet`i seçen ve Sevda ismini alan Gürcü geline İslamiyet hakkında bilgiler verdikten sonra Kelime-i Şahadet getirterek ihtida törenini tamamladı.

Tören sonrası Gürcü gelin Sevda`ya ihtida belgesi, Kuran-ı Kerim meali ve Kur`an-ı Kerim Hatim CD`si hediye eden Müftü Çağlar, yakın zamanda dünya evine girmeye hazırlanan nişanlı çifte tavsiyelerde bulundu.

Masum Günaydın - İLKA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir