• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
AFAD`tan Arakana yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yaptığı açıklamayla, Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattıklarını duyurarak, herkesi yardıma çağırdı.

Arakanlı Müslümanların yaşadıkları mazlumiyete dikkat çekilen açıklamada, "Yüzlerce yıldır baskı altında yaşam mücadelesi veren, 2012 yılında başlayan saldırılar sonrası yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlar yine büyük acılar yaşıyor. Şiddetini artıran saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, on binlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan AFAD, Türk Kızılayı ve Diyanet Vakfı bölgeden yükselen yardım çığlığına sessiz kalmayarak yeniden harekete geçti." denildi.

Arakanlılar için harekete geçilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Çocuk, kadın, genç, yaşlı her yaştan ve guruptan yüz binlerce Arakanlı Müslüman'ın yarasına merhem olmak isteyen siz hayırseverlerin bağışlarını gerek ülkeleri Myanmar'da göçmen durumuna düşen, gerekse zorunlu olarak göç ettikleri ülkelerde Arakanlılara ulaştırmak için insani yardım operasyonu başlatan AFAD, Türk Kızılayı ve Diyanet Vakfı, bu çığlığa sessiz kalmayan herkesi bir kez daha desteğe davet ediyor. Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunları kaydedildi: "Yaralarını birlikte saralım. Arakanlı Müslümanlar yardımlarınızı bekliyor. Tüm GSM operatörleri üzerinden 10 TL bağış yapmak için 'ARAKAN' yazıp 1866'ya mesaj yollayarak AFAD'a, 2868'e mesaj yollayarak Kızılay'a ya da 5601'e mesaj yollayarak Diyanet Vakfı'na ve arakanasahipcik.org adresinden online bağışta bulunabilirsiniz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir