• DOLAR 32.537
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2499.185
  • ...
WhatsApp çöktü mü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp'tan yaklaşık 2 saattir kullanıcılar mesajlarını iletemiyor. Mesaj göndermek isteyen binlerce kullanıcı sistemde ne olduğunu merak ediyor.

Türkiye ve Dünya genelinde birçok sosyal medya kullanıcı yaşadıkları mesajlaşamadıklarını fark ettiklerinde bunu farklı kanallardan dile getirdi. Ancak hala yanıt alabilmiş değiller.

Yaşanan sorunun WhatsApp sunucularıyla ilgili olduğu belirtildi. Mesajlar belli aralıklarla iletilse de sorunun kesin çözümüne ilişkin bir takvim yok.

Gündüz saatlerinde bazı kullanıcılar Whatsapp'da sıkıntı yaşayınca sosyal medyada 'Whatsapp çöktü' mesajları göndermeye başladı. Sorunun devam etmesi üzerine SMS kullanmaya başlayan kullanıcılar mesajların sadece kendilerinde değil kimsede iletilmediğini fark etti.

WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlarda yalnızca gönderildiğini gösteren tek tik çıkarken iletildiğini ve okunduğunu gösteren hiçbir işaret görülmüyor.

WhatsApp yüklü Android uygulamalarda üst bildirim şeklinde "Bağlantınız kontrol ediliyor" uyarısı çıktığı görüldü.

WhatsApp'tan açıklama

WhatsApp sözcüsü konuyla ilgili, servislerinin kesildiğinin farkında olduklarını ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını söylerken, erişim sorunu sosyal medyanın Türkiye ve dünya listesinde en çok konuşulan konu oldu.

Dünya genelinde bazı kullanıcısı bulunan cep telefonu uygulaması WhatsApp'ta sabah saatlerinden bu yana erişim problemi yaşanıyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin güncellemeden kaynaklandığı ve sunucuları etkilediği düşünülüyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir