• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
"Son yıllarda örgüte katılım giderek azalıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, çeşitli incelemelerde bulunup, toplantılara katılmak üzere Gercüş ilçesini ziyaret etti.

Gercüş Hükümet Konağı bahçesinde Gercüş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç ile ilçe kurum müdürleri tarafından karşılanan Deniz, kaymakamlık makamına geçerek, ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin yöneticilerden brifing aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından yapımı devam eden 30 yataklı Gercüş Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, hastanenin en kısa sürede tamamlanması için yetkililere talimat verdi.

Hastane inşaatı incelemelerinin ardından Deniz, içerisinde tenis kortu, futbol, basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu Gercüş Spor Kompleksinin açılışını gerçekleştirdi.

Spor kompleksi açılışının ardından ilçe merkezinde eğitim ve öğretim faaliyeti yürüten Dicle Anadolu Lisesini ziyaret eden Deniz, öğrencilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet edip, kendilerine kitap hediye etti.

Öğrencilerle bir süre kitap okuyan Deniz, kitap okumadan başarı sağlamanın mümkün olmadığını dile getirerek, "Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi bilgili, donanımlı ve kültürlü olarak yetiştirmeliyiz. Bunları başarmanın tek yolu da bol bol kitap okumaktan geçiyor. 'Batman Her Yerde Okuyor' kitap okuma kampanyasıyla ilimizde kitap okuma konusunda önemli bir başarı sağladık. Kitaptan daha iyi bir arkadaş yok. Her fırsatta kitap okumanızı ve alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyorum." dedi.

Daha sonra okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Deniz, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyerek, "Her şeyin başında eğitim gelir. Eğitimde başarı sağlanmadan gelişmek mümkün değildir. Eğitimde asıl yük öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve kardeşliği her fırsatta anlatmalısınız. Buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Vali Deniz, ziyaret ve incelemelerin ardından "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesi toplantısına katıldı.

Kurum müdürleri ve ilçede görev yapan okul müdürlerinin katıldığı toplantıda Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürü Siraç Badur, söz konusu proje kapsamında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

Burada katılımcılara hitap eden Deniz, şunları söyledi: "Her şeyin başında eğitim gelir. İlimizde eğitim alanında son bir yıl içerisinde önemli çalışmalar yürütüldü. Okul öncesi eğitim alanında yürütülen 'Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum' projesiyle Batman, okul öncesi eğitimde okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktı ve Batman Türkiye'de pilot il olarak seçildi."

"Velileri de eğitimin içine katmalıyız"

Kentte eğitim kalitesi ve başarının artırılması için herkese önemli görevler düştüğünü belirten Deniz, "İlimizde akademik eğitimde başarıyı artırmak en önemli önceliğimizdir. Bununla birlikte, milli ve manevi değerlerine sahip, ortak değerlerimizi özümsemiş, sevgiyi, kardeşliği özümsemiş, paylaşımcı, merhamet sahibi, bilgili, cesur ve nitelikli öğrenciler yetiştirmemiz her şeyden daha önemlidir. Okul müdürlerimize düşen görev, takım ruhu ile hareket etmeleridir. Herkesi kucaklamalıyız. Öğretmenlerimizin özellikle veli ziyaretleri çok önemlidir. Velileri de eğitimin içine katmalıyız. Eğitim paydaşlarından birini eğitimin içine almadığımız zaman sorun yaşamaya başlıyoruz. Bu noktada her fırsatta velilerimizi ziyaret ederek, kendisinin ve öğrencinin önemsendiğini kendilerine hissettirmemiz gerekiyor. Sizlerin sayesinde vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğine yürekli bir şekilde sahip çıkmalarını anlatmalıyız. Zaman, cesaretli ve yürekli durma zamandır." şeklinde konuştu.

Okul servisleri konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunan Deniz, servislerin sıklıkla denetlenmesini ve kurallara uymayanlar hakkında gerekenin yapılmasını istedi.

Okulların temizliği ve güvenliği konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunan Deniz, verilen eğitim ve öğretimin yanında, okulların fiziki durumlarının da önemli olduğunu belirterek, okulların eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini istedi.

Vali Deniz daha sonra ilçe öğretmen evinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Deniz, PKK ile mücadelenin süreceğini anlatarak, "Son yıllarda örgüte katılım giderek azalıyor. Bu, halkımızın, ülkemizin birliğine ve beraberliğine sahip çıktığının göstergesidir. Hep beraber terör örgütünü bu coğrafyadan sileceğiz. Muhtarlarımızın ve halkımızın desteğiyle bunu başaracağız. 15 Temmuz'da milletimizin göstermiş olduğu o yürekli duruş olmasaydı bugün ülkemiz bir iç savaşla karşı karşıya kalabilirdi." dedi.

İlçe ziyaretlerinin ardından, GAP idaresi tarafından il özel idaresinin teknik desteği ve Gercüş Kaymakamlığının katkılarıyla yapılan Kırkat Gölü Mesire Alanı'nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Deniz, yetkililerden bilgi aldı.

16 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen mesire alanında; oturma bankları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkuru ve otopark alanlarının yapılacağını belirten yetkililer, vatandaşların aileleri ile birlikte rahat bir ortamda zaman geçirebileceği bir mesire alanının yapılacağını ifade ettiler.

İlçe ziyareti sırasında Vali Deniz'e; Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve kamu kurum yöneticileri eşlik etti. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir