• DOLAR 32.507
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2429.087
  • ...
Gaziantep`e 350 bekçi alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey, Şehitkâmil ve Nizip ilçelerinde görevlendirilmek üzere 350 çarşı ve mahalle bekçisi alınacak. Valilik, Şahinbey'de 180, Şehitkâmil'de 140 ve Nizip ilçesinde de 30 bekçi görevlendirileceğini bildirdi.

Valilik açıklamasında, merkez Şahinbey ve Şehitkâmil ilçeleri ile Nizip ilçesinde görevlendirilmek üzere toplam 350 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı belirtildi.

Mahalle bekçiliği için başvuru yapabilecek kişilerde, Türkiye vatandaşı olması, en az lise veya dengi okul mezunu, askerlik görevini yapmış, 30 yaşından gün almayan, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgeleyen, herhangi yüz kızartıcı suçu bulunmayan, kamu haklarından mahrum olmayan, Gaziantep sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet eden, en az 167 santimetre boyunda olan, beden kitle endeksi 18-27 arasında bulunanlar gibi şartların arandığı kaydedilen açıklamada, başvuruların 16-30 Kasım 2017 tarihlerinde ilçe emniyet müdürlüklerine yapılabileceği aktarıldı.

Adayların sözlü ve yazılı sınava tabi tutulacağı ifade edilen açıklamada, sözlü sınavın 11-15 Aralık 2017, yazılı sınavın ise 23 Aralık 2017 tarihinde yapılacağı kaydedildi.

Yazılı sınavda en yüksek puan alanlardan başlamak üzere, sınavda başarı gösterenlerin isimleriyle puanlarını içeren listenin hazırlanacağı belirtilen açıklamada, bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanların aday memur olarak atanacağı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir