• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Yapıcıoğlu Arakan için düzenlenen kermese katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Bilgi ve Erdem Topluluğu tarafından Arakanlı Müslümanlar için düzenlenen kermese katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam ülkelerinde yaşanan zulümlere dikkat çekti.

İlahiyat Fakültesinin girişinde açılan kermese katkı sağlamak için öğle yemeğini burada yiyen Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, bu davranışlarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Kermes sonrası açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, İslam coğrafyasının birçok yerinde Müslümanların kanının aktığının altını çizdi.

Yapıcıoğlu, "Maalesef ümmet coğrafyasının pek çok yerinde akan kanlar, kanayan yaralar var. Bunlardan bir tanesi de Arakan. Bugün burada öğrenci kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz bu hususa dikkat çekmek, bu yaraya bir parça merhem olmak, bu yarayı sarabilmek için bir kermes düzenlemişler. Burada elde edecekleri geliri oraya gönderecekler. Fakat dediğim gibi, bu sadece kanayan yaralardan bir tanesi. Pek çok yerde pek çok kardeşimiz benzer zulümler yaşıyor." dedi.

"İnşallah akan bu kanlara bir yenisi eklenmez"

Müslümanların birbirleriyle uğraşmalarının daha acı bir durum olduğunu belirten Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "En acısı, en kötüsü ümmet coğrafyasının bazı yerlerinde Müslümanlar birbirleriyle uğraşıyorlar, birbirlerinin kanını döküyorlar ve ne yazık ki bunlara yenilerin eklenmesi riski de var. İşte, yanı başımızda Irak'ta Irak merkezi hükümeti ile Kürdistan yönetimi arasındaki bu gerginlik bir sıcak çatışmaya dönme potansiyelini içerisinde barındırıyor. İnşallah akan bu kanlara, yaralara bir yenisi eklenmez."

"Bu çabanın üniversiteli gençler tarafından yapılması sevincimizi artırıyor"

Üniversiteli gençlerin Müslümanlara yardım çabalarının çok sevindirici olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, "Bizim elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Arakan için, onlara yardım etmek için, onlara yardım gönderebilmek için bir çaba var. Bu çaba sevindiricidir. Bu çabanın genç kardeşlerimiz tarafından, üniversiteli gençler tarafından yapılması bu sevincimizi biraz daha artırıyor. İnşallah bu sorunlarımızın farkında olan gençlerimizin sayısı artarsa bu gençler yarın bir gün belli noktalara gelip yönetim onlara geçtiğinde veya ipler onların eline geçtiğinde ya da topluma onlar yön vermeye başladığında ben öyle ümit ediyorum ki ümmetin kardeşliği pekişecektir. Eğer birlik sağlanır, eğer ümmetin kardeşliği temin edilirse ben öyle inanıyorum ki bir gün yaşadığımız sorunların pek çoğu hal yoluna da gidecektir." ifadelerini kullandı. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir