• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Kız İHL öğrencilerinden muhtaçlar yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, gelirinin fakir, yetim ve yardıma muhtaç aile ve öğrencilere dağıtılmak üzere bir kermes düzenlendi.

Düzenlenen kermese kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

Kermeste; pasta, kuru yemiş, unlu mamulleri, içecekler ve öğrencilerin evlerinde yaptıkları yemekler bulunuyor.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sait Tunç, kermesi düzenlemelerindeki birinci hedefin fakir ve muhtaç ailelerin arasında köprü kurmak olduğunu söyledi.

Tunç, kermesten elde edilecek olan gelirin tamamını okuldaki yetim, durumu kötü olan öğrenci ve daha önce belirledikleri yetim, fakir ve yardıma muhtaç 200-300 aileye ulaştıracaklarını dile getirdi.

Tunç, şu ifadeleri kullandı: "Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bir kermes düzenledik. Kermesteki amacımız öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlamak aynı zamanda yardımseverlik duygularını aşılamaktır. Buradan elde ettiğimiz gelirleri Silopi'deki fakir ve muhtaç ailelere vermek üzere düzenledik. Hedefimiz yaklaşık 200-300 aileye, muhtaç öğrencilerimize ve yetim olan öğrencilerimize buradan gelen gelirlerle yardım ulaştırmaktır. Biz geçen yıl da böyle bir etkinlik düzenlenmiştik. Buradan gelen gelirle Silopi'deki muhtaç ailelere bizzat elimizle koliler yaptırarak Ramazan ayında onlara yetiştirdik. Bu kermesin yapılmasında öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve öğrencilerimizin tamamı katkıda bulunmuşlar. Herkese teşekkür ediyoruz. Allah bu kermese katkıda bulunan herkesten razı olsun." dedi.

Öğrencilerden Zeynep Akyel ise kermesin içinde emeğinin olduğunu ve fakir ve muhtaçlara yararının dokunacağı için heyecanlı ve keyifli olduğunu ifade etti. (Ahmet Uçar - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir