• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
`Şanlıurfa mozaik çalıştayı ve yarışması` düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa değerlerinin tanıtımı amacıyla 'Şanlıurfa mozaik çalıştayı ve yarışması' düzenlenecek. 20-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek çalıştaya yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılım gerçekleşecek.

'Şanlıurfa Mozaik çalıştayı ve yarışması' ile 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Şanlıurfa'nın bir değerini daha tüm dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Son dönemlerde bir çok sempozyum, festival ve şenlik ile Şanlıurfa değerlerini ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 'Şanlıurfa mozaik çalıştayı ve yarışması' ile dünyanın en eski ve en ince işlemeleri ile yapılan mozaikleri gün yüzüne çıkartıyor.

"Tarihimize ve değerlerimize sahip çıkıyoruz"

Düzenleyecekleri 'Şanlıurfa mozaik çalıştayı ve yarışması' ile ilgili bilgilendirmede bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın tarihine ve değerlerine sahip çıktıklarını söyledi.

Şanlıurfa il genelinde bir çok tarihi yapıda restorasyon ve özüne uygun iyileştirme gerçekleştirmeleri ile bölge değerlerinin tanıtımına yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini dile getiren Çiftçi, "Biz yerel yöneticiler olarak Şanlıurfa'daki tüm değerlerin tanıtımında aktif rol oynamalıyız. Sadece yerel ve ulusal anlamda değil uluslararası platformlarda da bu değerlerimizi en iyi şekilde tanıtmalıyız. Büyükşehir kadroları olarak işte bu misyonla hareket ediyor ve geleceği bu şekilde planlıyoruz. Sadece alt ve üst yapıda gelişen bir Şanlıurfa değil, turizmi, kültürel tanıtımı ve sosyal yaşama yönelik her türlü refahın hak ettiği yerde olduğu bir Şanlıurfa özlemi ile çalışıyoruz.

Ayrıca Çiftçi, düzenleyecekler 'Şanlıurfa mozaik çalıştayı ve yarışması' etkinliğine tüm Şanlıurfa halkını davet etti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir