• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Bingöl`de Çapakçur Viyadüğü`nün yapımında sona gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezinin iki yakasını birleştiren ve Karayolları 8'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına nisan ayında başlanan Çapakçur Viyadüğü'nde sona gelindi.

Trafik açısından kentin en önemli geçiş noktası olan viyadüğün yapımının bu ay içinde bitirilmesi planlanıyor.

Yapım işini yürüten firma yetkilileri, "15 açıklık bölümün 11 açıklık kısmı tamamlandı. Tabliyesi döküldü, toplam olarak 4 açıklık kaldı. 330 ön germeli kirişin 286'sı atılırken geriye 44 adedi kaldı. 16 ayak ve başlık kirişleri tamamlandı. Bordur kilitli parke taşı ile viyadük korkuluklarının imalatına bu hafta başlanıldı ve bu kapsamda üstyapı çalışmaları kasım ayı içerisinde bitirilecek. Hava şartlarının uygun olması halinde bu ayın sonu itibarıyla Çapakçur Viyadüğü'nün bitirilmesi hedefleniyor." bilgisini verdiler.

Çalışmalar devam ederken, trafikte zorluklar yaşayan sürücü ve vatandaşlar, dört gözle bu viyadüğün bitirilip trafiğe açılmasını bekliyorlar.

Viyadüğün, 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, 4 şeritli, 2 yaya geçitli, iniş-çıkış eğimleri yüzde 8'den 1,5'a düşürülmüş, belirli aralıklarla çelik kolon ve çelik halatlarla estetik görünüm kazandırılmış modern viyadük standartlarında olacak şekilde yapılması kararlaştırılmıştı. (Nihat Kanat - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir