• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
ABD ve Rusya Dünyayı Silahlandırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVEÇ- Merkezi İsveç'in başkenti Stokholm'de bulunan Barış Araştırma Enstitüsü 'Sipri'nin açıkladığı rapora göre dünyada son beş yılda silah satışları, dünya silah ticareti son beş yılda bir önceki beş yıla göre yüzde 24 arttı. En çok silahı ABD satıyor, en çok silahı Hindistan alıyor. Dünyanın en çok silah ve mühimmatını, araç ve gereçlerini toplamın yüzde 30 ile ABD ve yüzde 24'ü ile Rusya ihraç ediyor.

Rapora göre üçüncü sırada yer alan Almanya yüzde 9 en çok Yunanistan, Güney Kore ve Güney Afrika'ya silah satıyor. Dördüncü sırada yüzde 8'le Fransa ve beşinci sırada da yüzde 4'le İngiltere yer alıyor. Uluslar arası analistlere göre özellikle Çin'in silah satışındaki büyük artışı dikkat çekiyor. Çin'in en çok Pakistan'a silah sattığı belirtildi. Pakistan, Çin'den özellikle savaş gemisi ve uçakları satın alıyor.

Hindistan toplam ithalatın yüzde 10'luk payıyla en çok silah satın alan ülkelerin başına yer alıyor. Hindistan'ı en çok silah satın alan ülkeler sırasıyla Güney Kore, Pakistan, Çin ve Singapur izliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir