• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
Batman`da lösemiyle ilgili bilgilendirme seminerleri verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Batman Aile Komitesi tarafından lösemiye dikkat çekmek için "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla "Kim Korkar Lösemiden" kampanyasıyla okullarda öğrencilere yönelik seminerler düzenlenecek.

 Her yıl 2-8 Kasım günleri arasında "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek, lösemiyi gündeme taşıdıklarını belirten LÖSEV Batman Aile Komitesi Mehmet Yusuf Ekinci, yaptıkları etkinlikler sonrası merkezi Ankara'da bulunan Lösemili Çocuklar Vakfında düzenlenecek etkinliğe katılmak için yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Vakıfta lösemili çocukların annelerinin hazırladıkları oyuncakları sattıklarını belirten Ekinci, elde edilen gelirleri vakfa bağışladıklarını ifade etti.

Bu haftanın, çeşitli etkinliklerle Türkiye genelinde kutlanacağını bildiren Ekinci, "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri için bizler de Batman'da her yıl çeşitli etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Batman'daki lösemili çocukların aileleri olarak Ankara'da yapılacak etkinliğe gitmeyi düşünüyoruz. Aileler olarak gitmek için sponsor arıyoruz. Bu konuda Batman'daki yetkili ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Buradan tüm Lösemili Çocuklar Haftası'nı kutluyoruz." dedi.

Son olarak Ekinci, "Batman'da talasemi ile birlikte 156 hastamız var. Bu hastalarımıza vakfımız tarafından düzenli olarak yardım gelmektedir. Okullarda bu konu hakkında bilgilendirmek amacıyla çalışmalarımız olacak. Batman'da onkoloji doktoru var. Daha iyi şartlarda hastaları tedavi etmek için bu hastalıkla ilgili bölüm açılmasını istiyoruz. Hastanede bir doktor ile 156 kişinin tedavisi biraz zordur. Bu branşta birkaç doktorun daha gelmesini ve hastanede büyük bir bölüm ayrılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir