• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Neçirvan Barzani`den Komel`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERBİL - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel) lideri Ali Bapir ile Kürdistan Bölgesi`nin içinde bulunduğu mevcut durumu, peşmerge ve memur maaşlarının ödenmesini görüştü.

Ali Bapir`in Ofisi`nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda Irak ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkiler ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Görüşmede, Kürt halkının birlikteliği, kurumlar arasında adalet, Kürdistan Bölgesi`nin içinde bulunduğu durum, peşmerge ve memur maaşlarının ödenmesi ile bölgelerin yönetimi masaya yatırıldı.

Barzani ve Bapir, başta komşu ülkeler ve Irak olmak üzere dünyadaki ülkelerle ilişkileri de konuştu.

Toplantı öncesi Rûdaw'a konuşan Komel Siyasi Meclis Üyesi Abdülsetar Mecid, “Görüşmede bölgedeki siyasi gelişmeler ve halkın yaşam şartlarının iyileştirilmesi ele alınacak” demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, “Washington, Neçirvan Barzani ile Kubad Talabani ile çalışacak. Siyasi partiler de Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ni desteklemeli” denilmişti.

Başbakan Barzani, ABD`nin açıklamasından sonra ilk olarak Komel`i ziyaret etti. Başbakan Barzani dün akşam da İngiltere`nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker ile görüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir