• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
FARC lideri cumhurbaşkanlığa aday
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz aylarda tamamen silah bırakan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) kurduğu siyasi parti, örgütün ''Timochenko'' ismiyle bilinen eski en düzey komutanı Rodrigo Londono'nun 27 Mayıs 2018'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

SİLAH BIRAKARAK MECLİSE GİRECEKLER
Yapılan açıklamada ayrıca örgütün diğer eski komutanlarından Ivan Marquez, Pablo Catatumbo, Carlos Antonio Lozada ve Victoria Sandino'nun senato adayları arasında olacağı belirtildi. Geçen yıl hükümetle yapılan barış anlaşması dahilinde FARC'ın kongrede 2026 yılına kadar seçim sonuçlarından bağımsız, otomatik olarak 10 sandalyeye sahip olacağı açıklanmıştı.

KOLOMBİYA'DA TARİHİ UZLAŞI
Fakir köylülerin haklarını koruduklarını savunan ve adil toprak dağıtımı talep eden FARC, silahsızlandırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından siyasi parti kurma çalışmalarına başlamıştı.

Kurulan parti "Ortak Alternatif Devrimci Güç” (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común) adını almış, bu değişiklik örgütün senelerdir bilinen İspanyolca kısaltması olan FARC'ı kullanmalarına da olanak sağlamıştı.

FARC, Kolombiya ile 52 yıl süren savaş dönemi geçtiğimi yıl imzalanan barış anlaşması ile sona erdirmiş, siyasi ortamda kendilerini temsil etme hakkını elde etmişlerdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir