• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
İşhanı Davasını Bingöl Belediyesi Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında satış ihalesi yapılan Belediye İşhanı'nın yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali kararından sonra Bingöl Belediyesi tarafından açılan tapu iptal ve tescil davaları Yargıtay'da temyiz yolu açık olmak üzere belediye lehine sonuçlandığını duyurdu.

Davanın gelişimi hakkında bilgi verilen açıklamada, "Kararla birlikte davalılar adına hisseleri oranında tapuya kayıtlı olan toplam 91 adet bağımsız bölümün tapu kaydının iptali ile Bingöl Belediyesi adına kayıt ve tesciline karar verilmiştir" denildi.

Sunulan belge ve dosyaların incelenmesinin ardından mahkemece alınan kararda şu ifadelere yer verildi:
"1. Dava: Bingöl 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2009/863E Sayılı dosyasında davalılar adına kayıtlı bulunan 66 bağımsız bölümün tapu kayıtlarının iptali ile Bingöl Belediye Başkanlığı adına tesciline karar verildi. Kararda, davalılar tarafından talepleri açısından usulüne uygun açılmış bir dava bulunmadığından bir karar verilmesine yer olmadığına karar verildi.

2. Dava: Bingöl 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2009/867E Sayılı dosyasında davalı 3.şahıslar adına kayıtlı bulunan 8 bağımsız bölümün tapu kayıtlarının iptali ile Bingöl Belediye Başkanlığı adına tesciline karar verildi.

3. Dava: Bingöl 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2011/109E Sayılı dosyasında davalı 3.şahıslar adına kayıtlı bulunan 17 bağımsız bölümün tapu kayıtlarının iptali ile Bingöl Belediye Başkanlığı adına tesciline karar verildi"

Açıklamada, Bingöl Belediyesi lehine sonuçlanan davalarda, kararın tebliğinden itibaren 2 hafta içerisinde Yargıtay nezdinde temyiz yolunun açık olduğu belirtilerek, Kararla birlikte davalıların kuruma ödemiş oldukları paranın (ihale bedelinin) belirlenip ödenmesi için mahkemeye başvurmaları gerektiği kaydedildi. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir