• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Peygamber Sevdalıları Kutlu Doğum Tarihi Hakkında Açıklama Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Adnan Akgönül ile Platform Sözcüsü Yahya Oğraş, bu sene düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinlikleri hakkında basın açıklaması düzenledi.

Platform binasında düzenlenen basın açıklamasında bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Adnan Akgönül, bu sene etkinliklerini 'Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' temasıyla işleyeceklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının kutlu doğum programıyla ilgili değişiklik kararını hatırlatan Akgönül, Hicri takvime göre de Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl, Peygamber Efendimizin kutlu viladeti münasebetiyle yurt içinde ve yurt dışında mevlit etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Akgönül, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl Nisan ayı boyunca Türkiye geneli yüzlerce merkezde açık ve kapalı mekânlarda programlar yaparak, milyonlarca Peygamber sevdalısını bir araya getirmeye vesile olduk. Peygamber Efendimizin (sav) örnek hayatını toplumda yaymak ve yaşatmak adına her yıl farklı temalarla işlemeye çalıştık. Toplumda unutulmaya yüz tutmuş Sünnet-i Seniyye'yi ihya etmek amacıyla yola çıktık. Meydanlarda ve salonlarda milyonlara hitap ettik." dedi.

"Kutsal topraklarımızın işgali ve mukaddesatlarımıza hakaret edilmesinin yegâne sebebi O'ndan (sav) uzaklaşmamızdır"

Haksızlık ve adaletsizliklerin kaldırılması, zulümden, tefrika illetinden, mezhep ve taassup kavgasından kurtuluşun reçetesinin Peygamber Efendimiz olduğuna vurgu yapan Akgönül, "Bugün yaşadığımız travmalar, başımıza gelen bela ve musibetler, küfrün hanelerimize girmesi, kutsal topraklarımızın işgali ve mukaddesatlarımıza hakaret edilmesinin yegâne sebebi O'ndan (sav) uzaklaşmamızdır. Müslümanlar olarak silkinip Kur'an'a sımsıkı sarılıp amel etmeyi ve Peygamber Efendimizin mücadelesini okuyup yaşamayı bir vazife olarak görüp 'Ey inananlar! Ant olsun ki, sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok anan kimseler için Resulullah (Allah'ın Elçisi) en güzel örnektir' Ahzab suresinin 21'inci ayeti kerimesini kendimize düstur edindik. Peygamber Efendimizi anmak için sabit bir gün ve bir hafta belirlemenin eksik olduğunu belirterek, aksine Peygamber Efendimizi her yıl 365 günün tamamında anmaya, anlatmaya ve yaşamaya ihtiyaç olduğunu belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Bu sene Kutlu Doğum etkinliklerini 'Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' temasıyla işleyeceklerini dile getiren Akgönül, sözlerine şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum programıyla ilgili kararından sonra, yönetim kurulumuzun geniş istişaresi sonucu; seyda, akademisyen, yazar, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve kimi çevrelerle yaptığımız görüşmeler sonucu Hz. Peygamberin (sav) dünyaya teşrifi olan 12 Rebiyülevvel ayı olan hicri yıl başına göre kutlanmasına karar verilmiştir. Bu nedenle bu yıl kasımın son on gününde yurt içinde ve yurt dışında kutlu doğum münasebetiyle açık ve kapalı mekânlarda 'Mevlid-i Nebi' etkinlikleri ismi altında 'Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' temalı etkinlikleri düzenleyeceğiz. Platform olarak bundan sonraki süreçte nisanda izleyeceğimiz yol ile ilgili değerli Peygamber sevdalısı halkımızı ve kamuoyunu bilgilendireceğimizi belirtmek isteriz." (M. Hüseyin Temel, Abdurrahman Tetik - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir