• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İpekyolu Kaymakamından yaşam ve sanat merkezlerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen spor, sanat ve mesleki eğitim kursları, yaz aylarında gördüğü ilginin ardından sonbahar ve kış aylarında da hizmet vermeye devam ediyor.

Kursları bizzat yerinde inceleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, yetkililerden bilgi alırken, kursiyerlerle de sohbet etti.

Robotik kodlama, seramik, okuma-yazma, işaret dili eğitimi, bilgisayar, resim, İngilizce, Farsça, resim, tiyatro, çocuk korosu, bağlama, keman, piyano ve gitar branşlarında toplam 250 kursiyerin eğitim gördüğü Berivan Kültür ve Sanat Merkezine yaptığı ziyarette çocuk kursiyerlere, İpekyolu Belediyesinin ilçe genelinde dağıtımını yaptığı okul çantası ve kırtasiye setinden oluşan hediye paketi veren Öztürk, çocukların okullarda aldığı eğitim kadar kültürel ve sosyal faaliyetlerinin de önemine değindi.

Giyim teknolojileri, kadın üst giysileri dikimi, el sanatları, trikotaj, çocuk gelişimi ve eğitimi branşlarında toplam 150 kursiyerin eğitim gördüğü Maya Kadın Yaşam Merkezine yaptığı ziyarette de kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Öztürk, burada kazanılan bilgi ve becerilerin, gerek günlük gerekse de çalışma hayatına olacak katkılarını anlattı.

Ayrıca Öztürk, Kadın Emeği Pazarını da ziyaret ederek, ilgililerle sohbet etti ve talep ile ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir