• DOLAR 32.496
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2477.872
  • ...
Hürmüz Boğazı`nda Tansiyon Yükseliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pentagon bölgedeki mayın arama botları ve helikopter sayısını artırdı. İsrail`in İran`ın nükleer tesislerini vuracağını her fırsatta dile getirmesi Hürmüz Boğazı`nda tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.
 
İran ise, böyle bir saldırı durumunda Hürmüz Körfezi`ni kapatacağını ve petrol tankerlerine izin vermeyeceğini söylüyor. Dünya petrolünün beşte birinin geçiş yaptığı Hürmüz Boğazı`nın kapanmaması için ABD bölgede büyük bir hazırlık başlattı.
ABD`nin Basra Körfezi`ndeki askeri varlığını arttırdığını Amerikan Donanma Komutanı Oramiral Jonathan Greenert, Senato`da yaptığı bir konuşmada bizzat kendisi açıkladı. Oramiral Greenert`ın açıklamasına göre ABD, Basra Körfezi`ndeki donanmasını şu askeri araç ve gereçlerle takviye etti:
 
Hürmüz Boğazı`ndaki mayın arama botu 4`ten 8`e yükseltildi. Hürmüz`ün olası blokajında mayın arama botları kritik bir görev üstleniyor. Aynı zamanda mayın aramada kullanılabilen 4 adet MH-53 helikopteri Bahreyn`deki ABD askeri üssünden 5. Filo`nun merkezine sevk edildi. Çok sayıda insansız denizaltı botu da Hürmüz Körfezi`nde aktif görev yapacak. Hürmüz Körfezi`nde devriye gezen ABD denizaltıları da yeni nesil torpedolarla silahlandırıldı.
 
Ayrıca bölgede bulunan savaş gemileri ve uçak gemisi daha hassas sensörler ve füzelerle takviye edildi. Yine Hürmüz Körfezi`nde görev yapan hızlı botların sayısı da 5`ten 10`a çıkarıldı. ABD`nin başkenti Washington`da aynı zamanda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Amerikan Donanma Komutanı Oramiral Jonathan Greenert, İran`ın donanma gücünün asla küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.
 
İRAN DONANMASI ABD`NİN GÖZÜNÜ KORKUTTU
İran`ın Hürmüz Körfezi`nde güçlü bir donanması olduğu biliniyor. Hürmüz`de anti-gemi füzeleriyle silahlandırılmış çok sayıda İran hızlı botu bulunuyor. Ayrıca İran`a ait Rus yapımı üç denizaltı da bölgede sürekli devriye geziyor. Bunun dışında karada konuşlandırılmış birçok anti-gemi füzesi de Hürmüz Körfezi`ne yönlendirilmiş durumda.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir